Piemel is een leuk woord – maar hoe noem je dan wat meisjes hebben?!

25.06.2020 00:10

Lezeres Karin heeft een zoontje. Ja, zo kunnen wij het ook: die heeft een piemel! Maar hoe noem je dat van een meisje dan? Vagina niet, toch…? Wat doen jullie?

Karin: “Een vriendin vroeg mij laatst wat ik voor woord zou gebruiken voor het geslachtsdeel van een meisje. Ik heb zelf alleen een zoontje op het moment en daar vind ik piemel geen verkeerd woord voor zijn geslachtsdeel. Het is niet seksueel beladen of grof zoals lul zou zijn en doet ook niks af aan het feit dat het meer is dan alleen ‘iets om mee te plassen’ wat plasser doet vermoeden.

Over seksualiteit bij kinderen lees je immers dat het iets is dat al vroeg aanwezig is, ze ontdekken dat het fijn voelt om eraan te zitten. Dan wil ik niet degene zijn die ze doet denken dat het alleen is om te plassen en vreemd is dat ze het lekker vinden voelen. Juist niet als dat helemaal niet het onderwerp is maar gewoon door het woordgebruik zo door ze begrepen wordt.”

Terug naar een meisje, wat zijn je opties? Grove woorden zoals kut of kutje of het bijna medisch klinkende vagina. Wie heeft er oplossingen of waar kiezen mensen uiteindelijk voor? Laat ons weten hoe jullie het doen, want wij hebben geen idee.

Lees ook: Je piemel valt er echt niet af en nog meer dingen die jongetjes moeten weten