Pinksteren, schoolreisje: wanneer kan ik nou verdorie weer eens werken?

21.05.2015 09:01

Pinksteren, Hemelvaart, avondvierdaagse, schoolreisje, sportdag – Barbara heeft nooit meer tijd om te werken. Kan iemand iets doen?

Jongens – ik weet dat het heel lekker is om af en toe een dagje vrij te zijn. En ja, ik heb ook heel erg genoten van Hemelvaart, lekker op het strand gezeten en een dagje niet aan werk gedacht.
Maar laten we wel wezen.
In Nederland barst het van de zzp’ers. Vooral onder moeders is het een nogal populaire vorm van werken. En ook voor vrouwen met een beetje een baan geldt: al het werk moet toch verricht worden. Dan kom je na je extra dagje strand op kantoor, en ligt er een hele berg werk te wachten!

LEES OOK: Liever parttime werken dan mijn kinderen alleen in het spitsuur zien

11,5 uur per week werken
Ik snap het soms echt niet, wanneer ik nou moet werken. En deze maanden zijn wel het ergst. Niet alleen Koningsdag, Hemelvaart en Pinksteren, maar ook de avondvierdaagse, en wat dacht je van de schoolreisjes en de sportdagen – want dat seizoen zitten we ook middenin!

Mijn agenda volgende week:
– Maandag vrij.
– Dinsdag werken (tot 16.30 uur, want dat is judo afgelopen).
– Woensdag: met 150 kinderen naar Six Flags.
– Donderdag: werken, tot 15 uur. O nee: want door het schoolreisje kan nu de afspraak met de mondhygiëniste voor mij en Felix niet doorgaan, dus die is verzet naar donderdag 12 uur (‘Dat is echt het laatste gaatje dat ik heb’).
– Vrijdag: sorry, werken? Neeeeh – dan is Morris (3) thuis, luncht Felix thuis en komen er om drie weer vriendjes spelen, kinderen van andere moeders die wel kunnen werken.
Blijft over: 6 uur op dinsdag, 2 uur op donderdagochtend, anderhalf uur op donderdagmiddag, en 2 uur op vrijdag – als Morris tenminste niet tijdens het thuis lunchen in slaap valt.

11,5 uur in één week!

Dat doen normale mensen in een dag!

Het is de christelijke samenzwering
Ik snap het echt niet. Ik ben al iemand die bewust voor zichzelf werkt, om de flexibiliteit te hebben om er af en toe te zijn. Dan werk ik ook nog eens maar 3,6 dag per week. (Nou ja, en ’s avonds), om lekker op vrijdag vrij te zijn en van de kinderen te genieten. En toch lukt het de wereld, de school, de christelijke samenzwering én de tandartsenmaffia om me steeds weer van de rails af te schoppen!

Pina colada
Toen Thomas me hoorde vloeken op deze optelsom zei hij: “Gaan we regelen. Ik ga maandag wel met de kinderen naar het strand, dan kan jij lekker werken.”
Echt niet! Jullie weten me te vinden maandag, ik zit bij het tweede strandtentje rechts achter die grote pina colada. Zucht.
Wie weet er wat voor weer het wordt?!?

 

 

Foto: Thinkstock