Realityster Whitney Port vertelt eerlijk over moeilijke borstvoeding in ontroerende video

09.10.2018 04:50
Realityster Whitney Port vertelt eerlijk over moeilijke borstvoeding in ontroerende video

Whitney Port, bekend van realityseries zoals The Hills en The City, is vorig jaar bevallen van haar eerste zoon. In haar Youtube-serie I love my baby, but… vertelt ze elke week over haar ervaringen met verschillende aspecten van zwangerschap en het moederschap. Zo ook over haar ervaringen met borstvoeding, en dat valt haar duidelijk zwaar.

Ze begint haar video rustig. Ze vertelt dat ze voor de bevalling al van plan was haar zoon te gaan borstvoeden. Na de bevalling werd hij meteen aangelegd, en eigenlijk ging dat al snel goed. Echter na 24 uur begon elke voeding helse pijn te doen. ‘Alsof er met glas in mijn tepels werd gesneden’. Autsj. Ze vertelt dat ze vanwege deze pijn tijdelijk overstapt op kolven. De lactatiedeskundige stelt vast dat haar zoon een te kort tongriempje heeft, en dit met een eenvoudige procedure kan worden opgelost.

Echter, als de interviewer (of in ieder geval diegene achter de camera) vraagt hoe ze zich vóélt door deze moeilijkheden, wordt ze zichtbaar emotioneel. Het wordt duidelijk dat de moeite en pijn die zij ervaart bij de borstvoeding haar heel onzeker maken. Ze zegt: ‘Ik ben gewoon heel moe en ik wil het (borstvoeden) zó graag doen.’ Als de interviewer vraagt waarom, zegt ze: ‘Ik weet het niet precies. Ik denk dat het komt omdat mensen zeggen dat dat de beste manier is om een goede band op te bouwen met je kind. Vervolgens vraagt de interviewer of ze druk voelt van andere mensen. Ze beaamt dat ze dit heel sterk voelt.

Ze vertelt dat ze die ochtend, na de procedure met het tongriempje, opnieuw heeft geprobeerd haar zoon te voeden. De pijn is echter niet minder geworden. Ze geeft aan niet te weten of ze door moet gaan met proberen als het zo veel pijn doet, of dat ze beter kan gaan kolven en haar zoon haar borstmelk via de fles gaan geven. Ondanks dat ze het gevoel heeft dat ze doet wat het beste is voor haar en haar zoon, is ze toch bang dat mensen in haar omgeving haar keuzes niet juist vinden.

Waarschijnlijk zijn de problemen die Whitney ervaart voor veel moeder herkenbaar. Natuurlijk is borstvoeding goed voor je kind, maar het is soms gewoon heel moeilijk of pijnlijk. En dan maakt de druk die de maatschappij en wijzelf ons opleggen dit alles nog 1000 keer moeilijker. Dus laten we een beetje lief zijn voor elkaar, en elkaar steunen, in plaats van torenhoge verwachtingen scheppen waar jonge moeders bijna aan onderdoor gaan.

Kijk haar hele verhaal hier
Bron: Youtube

Lees ook: Borstvoeding is het beste voor je baby. Maar niet altijd voor de moeder.