Wat je nodig hebt voor 4 personen:
- 300 gram pompoen
- 500 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 200 ml tomatensaus (zelfgemaakt of uit een pot)
- 2 blokjes kippenbouillon
- Zoete sojasaus
- 1 theelepel chilipoeder
- 100 gram kipfilet
- 2 Theelepels bruine suiker
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- Eventueel: Hüttenkäse ter garnering
Wat je doet:
- Breng 750 ml water aan de kook. Voeg de kip en de kippenbouillonblokjes toe en kook het geheel voor 25 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de pompoen en de helft van de lente-ui toe aan de bouillon en kook voor 10 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatensaus en wat sojasaus (naar smaak) toe.
- Maak de soep fijn met een staafmixer.
- Voeg de bruine suiker, chilipoeder en wat zout en peper toe om de soep op smaak te brengen.
- Zet de soep weer op het vuur en voeg de overgebleven lente-ui toe.
- Snijd de kipfilet in kleine reepjes en voeg deze ook toe aan de soep.
- Verdeel de soep over vier kommen en voeg eventueel nog een beetje Hüttenkäse toe om de soep iets romiger te maken.
Lees ook: Snelle pastasalade met mozzarella en spekjes (ook handig om mee te nemen!).
(Bron recept en beeld: Leonie Berkenbosch)