Lees ook: Smullen: pasta met bloemkool en bacon
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels garam masala kruiden
- 1 theelepel kerriepoeder
- 250 ml kokosmelk
- 500 gram kippenborst, in blokjes
- 1 middelgrote zoete aardappel, in blokjes
- 400 gram zilvervliesrijst
Wat je doet
- Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven
- Verwarm de olie in een grote pan. Voeg de ui toe en bak deze voor 2 tot 3 minuten tot de ui zacht wordt
- Voeg de kokosmelk, kippenborst en de zoete aardappel toe en meng alles goed door elkaar. Zet en deksel op de pan en laat alles zo’n 20 minuten stoven, totdat de kip gaar is en de zoete aardappel zacht
- Serveer de curry direct samen met de rijst
Handig: van dit gerecht kun je makkelijk meer maken. In de koelkast kun je de curry nog zo’n twee dagen bewaren, in de vriezer wel drie maanden.
Eetsmakelijk!
(Bron recept en beeld: Super Healthy Kids)