Snel, smaakvol en gezond: spaghetti met makreel

Marit weet nooit van tevoren wat ze wil eten. En haar kinderen lusten bijna niks. Dit recept werkt altijd! (En je kan er groente in verstoppen!)

Lees ook: Uiteten met kleine kinderen (De Teleurstellingen in drie fasen!)

Er zijn van die dagen (oké, het zijn er best veel) waarop het me maar niet wil lukken om een makkelijke, enigszins gezonde maaltijd te bedenken. Helaas behoor ik niet tot de categorie die in het weekend een weekplanning maakt en vervolgens in een keer alle boodschappen inslaat.
Ben meer het ad hoc type: pas in de supermarkt bedenk ik wat we zullen eten. Kom ik er echt niet uit, dan loer ik voor de nodige inspiratie stiekem in de boodschappenmandjes van anderen. Werkt altijd!
Zo kwam ik ook op het idee voor onderstaand recept. Lekker, snel en volgens mij nog voedzaam ook. Toen ook nog eens bleek dat mijn pannenkoek-, en spaghetti-verslaafde kinderen van 3 en 5 het zonder gemor naar binnen werkten, wist ik: dit is een blijvertje.

Dit is het recept:

4 personen

2 tenen knoflook

1 blikje anjosvisfilet (je hebt er 4 a 5 nodig)

1 makreelfilet (Geen tijd voor de visboer? Gewoon een blikje opentrekken.)

1 crème fraîche voor warme bereidingen (125 ml)

1 flinke stronk broccoli (broccolihaters aan tafel? Vervang door doperwten)

1 pak spaghetti (wil je de “verantwoorde” variant? Kies dan voor volkoren)

1 rode peper (ontdaan van pitjes en fijngehakt)

pijnboompitjes (ongeveer een hand vol)

1 visbouillonblokje

Zet water op voor de spaghetti, gooi het bouillonblokje er in. Fruit de tenen knoflook en anjovisfilets in een flinke laag olijfolie, en hak eventueel alvast het pepertje fijn. Dat kun je nu al toevoegen, maar wellicht wordt het dan iets te pittig voor de kinderen. In dat geval voeg je het later apart toe op jouw eigen bord.

Na drie minuten kan de makreelfilet erbij, die je met een spatel in fijne stukjes “hakt.” Dan is het tijd voor de crème fraîche. Hoppatee, alles mag erin. Draai het vuur op de laagste stand en laat zachtjes pruttelen. Met een beetje timing kun je nu de broccoli (of doperwten) en spaghetti koken. Broccoli na vijf minuten afgieten en spaghetti na ongeveer 10 minuten. Makreelsaus erover, hier en daar wat pijnboompitjes en een snufje peper. Doperwten meng je er ook door heen. Broccoli serveer je apart. Of pureer je door de saus. Wie weet trappen ze erin…

Lees ook: Dit zijn de ongeschreven regels die peuters volgen

Geschreven door
More from Marit de Wit

De 24 voorwaarden van de Club van Uitgeputte Ouders

Lieve aanstaande ouders, Je kent ze ongetwijfeld, die irritante grapjes over het...
Lees verder