Altijd handig: een snelle en gezonde pasta voor de drukke dagen

Pen­ne met groe­ne as­per­ges
Ben je op zoek naar een recept wat je zo op tafel kan zetten, en wat ook nog een klein beetje gezond is? Probeer dan deze vegetarische pasta. Hij zit vol groenten, en hij is binnen 15 minuten klaar. Smullen maar!

Wat je nodig hebt voor vier personen:

  • 300 gram penne
  • 350 gram groene asperges
  • 1 el olijfolie
  • 375 gram ratatouille à la Provençale (blikje). Eventueel kan je dit ook vervangen voor passata di pomodoro voor de moeilijke eters
  • 250 gram roma tomaatjes
  • 100 gram strooikaas
  • 8 gram verse basilicum

Wat je doet:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de houtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in 4 stukken. Meng de olie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de asperges 4 min. Keer halverwege.
  2. Doe ondertussen de ratatouille en romaatjes in een pan en verhit 4 min. Roer af en toe en druk de romaatjes plat met de achterkant van een lepel. Giet de pasta af en vang ½ kopje kookvocht op. Doe dit bij de ratatouille. Scheur de blaadjes basilicum en rasp de kaas.
  3. Schep de pasta en de asperges erdoor en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Garneer de pasta met het basilicum en de kaas.

Tip: Als je kinderen geen fan zijn van ratatouille kan je deze ook vervangen met passata di pomodoro. Dan lijkt het wat meer op een gewone tomatensaus.

(Bron tekst en beeld: Albert Heijn)

Lees ook: Recept: deze gezonde wraps staan binnen 20 minuten op tafel!

 

Geschreven door
More from Sanne Mulder

9 Alledaagse rampen voor een zwangere vrouw

Tijdens je zwangerschap heb je het al moeilijk genoeg, dus zou het...
Lees verder