Wat heb je nodig (voor 4 personen):
olijfolie om in te bakken
360 gram Hollandse runderballetjes (als je iets meer tijd hebt dan zou ik zelf balletjes maken van rundergehakt met daar doorheen gehaktkruiden, een ei en paneermeel)
400 gram provencaalse wokgroenten (bij de AH) of anders een courgette, een rode paprika en een paar wortelen
een rode ui
2 tenen knoflook
390 gram sugo pastasaus (basilicum, eveneens AH, maar kan ook een andere variant bij een andere supermarkt zijn)
3 ontvelde verse tomaten
een bakje basilicum
250 gram ricotta
1 pak spaghetti
Zo maak je het
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de balletjes in 8 min. bruin en gaar.
Haal de balletjes uit de pan, fruit het uitje en de knoflook samen in de pan, bak de groenten twee minuten mee en gooi de balletjes er weer bij. Voeg de ontvelde tomaten en de pastasaus toe en verwarm de saus 2 min. op laag vuur.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking (hoeveel mag je zelf bepalen) en meng de gehakte basilicum door de ricotta.
Giet de spaghetti af. Schep er de gehaktballetjes met de saus en een flinke lepel basilicumricotta op. Bestrooi met peper. Serveer de rest van de ricotta erbij (die kun je eruit laten voor de kinderen).
Eet smakelijk!
(dit recept is een beetje van mij en een beetje van appie!)
Femke (38) is getrouwd met Reinier en heeft een temperamentvolle zoon van 6: Max. Ze is gek op roze koeken en altijd op dieet, wat dan weer een lastige combinatie is. Als mede-oprichter van Snippet Media en jonge moeder is haar leven soms een sneltrein.