![Illustratie bij: Cracottes, een gezond tussendoortje voor je kind of toch niet?](https://img.me-to-we.nl/opt/w480/h480/d480/scalefit/me-to-we/2016/03/ThinkstockPhotos-stk72526cor-580x580.jpg)
Vegetarisch, gezond en overheerlijk: spaghettipompoen uit de oven
![Vegetarisch, gezond en overheerlijk: Spaghettipompoen uit de oven](https://img.me-to-we.nl/opt/w720/h336/d336/scalefit/me-to-we/2017/08/spaghetti-pumpkin-LA.B-Fashion-Food-head-702x336.jpg)
Het heeft iets weg van lasagne, ziet eruit als spaghetti en ruikt naar pizza margarita. Met een beetje geluk eten je kinderen dit wel.
Wat heb je nodig?
- 1 spaghettipompoen
- 1 tomaat, in blokjes
- 1 knoflookteen
- 3 el tomatensaus met basilicum
- 1 ui
- 100 gr roomkaas, Philadelphia spread
- 80 gr Parmezaanse kaas
- Verse basilicum
Wat moet je doen?
- Snijd de pompoen in de lengte doormidden. Snijd de helften in 2 gelijke stukken en lepel de pitten eruit.
- Leg de pompoen in een ovenschaal en voeg water toe. Grill 50 minuten tot de pompoen zacht is.
- Verhit een el olijfolie in een pan. Bak de ui en de knoflook. Voeg tomatenblokjes en tomatensaus toe en breng op smaak met zout en peper.
- Haal met een vork het draderige vruchtvlees van de pompoen eruit. Laat 1 cm van het vruchtvlees in de schil. Meng de pompoenslierten door de saus. Voeg 60 gr roomkaas en de basilicum toe.
- Verdeel de rest van de roomkaas over de 4 pompoenbootjes. Schep het tomatenmengsel erop en verdeel de parmezaanse kaas erover. Laat de pompoenstukken nog 10 minuten garen in de oven.
- Schuif de pompoen onder de grill en laat de kaas in 3-5 minuten smelten en goudbruin kleuren.
(Bron: www.leonieberkenbosch.nl)
Maak ook eens: Supermakkelijke pompoen-pesto-pasta.