Speciaal voor het heerlijke avondje: een te lekkere Pepernotenijsberg

04.12.2016 13:30
Speciaal voor het heerlijke avondje: een te lekkere Pepernotenijsberg

Indruk maken met pakjesavond? Maak dan als toetje deze te lekkere Pepernotenijsberg naar recept van Albert Heijn. Makkelijk en succes verzekerd! 

Voor: 8 personen, bereidingstijd: 25 minuten, wachten: 4 uur

Ingrediënten

Wat je doet

  1. Laat het ijs buiten de vriezer ontdooien tot het schepbaar is. Bekleed een kom van 1 liter met vershoudfolie en laat de folie ruim over de rand hangen. Snijd de ontbijtkoek in dunne plakken van ½ cm en bekleed de kom ermee. Zorg dat de koek elkaar niet overlapt en houd genoeg achter om later de bovenkant te bedekken.
  2. Hak de helft van de pepernoten in grove stukjes en de pure chocolade in kleine stukjes. Roer de pepernootkruimels, chocoladestukjes en kaneel door het ijs. Schep het ijs op de ontbijtkoek in de kom, dek af met de rest van de ontbijtkoek en vershoudfolie. Zet minimaal 4 uur in de vriezer.
  3. Neem de kom uit de vriezer en laat 5 min staan. Stort de berg op een bord en verwijder de folie. Zet ondertussen een pan met een laag water op het vuur. Hak de witte chocolade grof, doe in een kom en hang de kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Schenk de chocolade over de berg. Versier met de rest van de pepernoten en de smarties (hier kunnen de kinderen goed bij helpen!).

Aanvallen maar! O, en bewaren jullie wel iets voor Sinterklaas en piet?

Lees ook: Te lekker: Sinterklaastaart met speculaas en kruidnoten

Bron recept en beeld: Albert Heijn