Speel maar met je eten! Met deze appelauto’s mag dat

13.03.2015 13:02

Spelen met eten en wat er verder in de keuken ligt is voor het zoontje van Philippine de normaalste zaak van de wereld. Gelukkig heeft hij nu ook ‘normaal’ speelgoed ontdekt zoals auto’s. Best of both worlds: appelauto’s. 

De keuken is meneertje zijn grote speeltuin. Er is namelijk niets leuker dan de keukenkastjes leeg te halen om lekker te roeren in de grote pannen, de staafmixer in elkaar te zetten en er een zoemend geluid bij te maken en een pak rijst op de kop te houden zodat de hele vloer onder ligt. Ja ons meneertje B is er maar druk mee. Uren en uren kan hij daar doorbrengen tot de hele vloer bezaaid ligt met keukenspullen en ik bijna mijn nek breek als ik een glas water wil pakken. Ik snap er echt niets van dat hij zo geobsedeerd is door alles wat er in de keuken te vinden is. Zou het iets te maken hebben met dat ik bovenmatig veel in de keuken sta in verband met mijn foodblog? Ik ben bang van wel.

Sinds kort heeft ons zoontje (gelukkig) auto’s ontdekt want die kunnen rijden. En daar kan je net zo’n geluid bij maken als bij de staafmixer, handig. Toen ik deze auto’s serveerde werd er enorm gefascineerd naar gekeken. Ik hoorde hem bijna denken: ‘Eten gecombineerd met auto’s, briljant mama!’ Voordat meneertje B begon met snoepen werd er eerst een ererondje over de tafel gereden onder een luid bzzzzzzzzuuuuu.

Deze appelauto’s zijn natuurlijk ook erg leuk om uit te delen als traktatie!

Appelauto’s
Voor 12 stuks
– 1 appel, bijvoorbeeld een Elstar
– 2 kleine worteltjes
– 12 tot 20 witte druiven, afhankelijk van hoe groot ze zijn.
Extra nodig: satéprikker

1. Snijd de appel in kwarten. Verwijder met een scherp met het klokhuis. Doe dit netjes en in een boogje. Snijd iedere kwart in 3 gelijke partjes.
2. Snijd de wortel in de lengte in dunne plakjes en snijd die weer in dunne reepjes. Ongeveer net zo dun als de dikte van de satéprikker.
3. Snijd iedere druif in vier plakjes. Als het kleine druiven zijn, snijd ze dan in drie plakjes of doormidden. Je hebt dan wel wat meer druiven nodig.
4: Tijd om te knutselen! Prik met de satéprikker een gaatje aan beide uiteinden van een appelpartje, waar de wielen moeten komen. Prik met de satéprikker ook een gaatje in het midden van 4 stukjes druif. Steek een reepje wortel eerst door het gaatje in de druif, dan door het appelpartje en dan door een nieuw plakje druif. Zo maak je de wielen aan de auto vast. Steekt er een stukje wortel uit de wielen? Snijd die voorzichtig weg.
Het is even pielen maar dan heb je prachtige auto’s om mee te spelen en om op te eten!

Tips:
– Door een groene Granny Smith appel te gebruiken en blauwe druiven kan je verschillende kleuren auto’s maken.
– Om verkleuren van de appelpartjes te voorkomen kan je ze even inkwasten met een beetje citroensap. Bewaar de appelauto’s in de koelkast bedekt met plastic folie tot het uitdeelmoment.

Beeld: Liefde voor Lekkers

Philippine plaatst dagelijks heerlijke recepten en schrijft over eetgerelateerde zaken op haar blog Liefde voor Lekkers en is moeder van meneertje B (september 2013).