Geweldig! Dit spel wil elke ouder in zijn schoen krijgen

17.11.2017 04:55

Ken je het spelletje Cards Against Humanity? Dit party-spelletje, dat de afgelopen jaren immens populair werd, heeft maar een doel: zo veel mogelijk grappige, vunzige of grove zinscombinaties maken. Of zoals de makers zelf zeggen: a party game for horrible people. En goed nieuws: er is nu een editie speciaal voor ouders. Leuk voor op je verlanglijst!

Het werkt eigenlijk heel simpel. Het spel bestaat uit witte en zwarte kaarten die gecombineerd kunnen worden tot zinnen. In het begin trekken alle spelers 10 witte kaarten uit de stapel. Vervolgens wordt er een Kaart-Koning (Card Czar) gekozen. Die legt een zwarte kaart neer. Daarop staat het begin van een zin. Vervolgens spelen alle andere spelers een witte kaart uit hun hand, waarmee ze de zin die op de zwarte kaart staat voltooien.

De Kaart-Koning verzamelt alle antwoorden en schudt ze door elkaar. Vervolgens leest hij alle gegeven antwoorden, als volledige zin. Je krijgt dan zinnen als “I drink to forget…”(zwart) “Altar Boys” (wit). Wanneer alle zinnen gelezen zijn, kiest de Kaart-Koning de best gecombineerde zin uit, waarmee de betreffende speler een punt verdient. Bij de volgende beurt is de volgende speler de Kaart-Koning, en begint het opnieuw. De persoon met de meeste punten wint.

Het plezier van het spel zit hem in het maken van de meest grove, genante of seksueel getinte combinaties die je kan bedenken. Het spel is natuurlijk niet voor niets voor horrible people. En nog beter, KinderPerfect komt binnenkort met een editie speciaal voor ouders. En dat ziet er ongeveer zo uit.

Dit zou toch hilarisch zijn om met andere ouders te spelen? Het kan nog even duren voordat het in Nederland te krijgen is, maar Bol.com verkoopt inmiddels ook de andere Cards Against Humanity-sets, dus wij zijn hoopvol!

Bron: Popsugar

Lees ook: 11 hilarische voorbeelden van moeders die met hun tijd meegaan