Spelen met je kind zonder van je plek te komen (Doe jij dit ook???)

16.01.2016 04:50

Kinderen betrekken je het liefst in hun spel, maar na twee uur door het huis kruipen, intensief knutselen of achter elkaar aan rennen ben je gesloopt. Zo doe je mee terwijl je op de bank ligt.

De paleontoloog

paleontology-the-ugly-volvo

Jij bent een dinosaurusfossiel en je kind is de wetenschapper die je uitgraaft. Benadruk vooral dat je heel voorzichtig uitgegraven moet worden en dat dit een langdurig proces is.

De dokter

doctor-the-ugly-volvo-1

Je bent zo ziek dat je niet kunt bewegen of praten. Wat je van de dokter verlangt? Af en toe een temperatuurcheck en het meten van je hartslag.

De acteur

critic-the-ugly-volvo

Laat je kind een geweldig optreden (lang) voorbereiden en uitvoeren. Achteraf ben je de ‘criticus’ die het geheel beoordeelt.

De tombebouwer 

pharoah-the-ugly-volvo

Een gemummificeerde Egyptische koning heeft een eigen graftombe nodig. Kunnen ze prima met blokken, kussens en ander materiaal dat voor het grijpen ligt. En ondertussen grijp jij naar je boek.

De spion

spy-the-ugly-volvo

Misschien wel de meest simpele manier om een spel mee te spelen: Jij bent een verdacht persoon en je kind bespioneert je.

De kunstenaar

artist-the-ugly-volvo

Laat je kind een portret schilderen van jou, languit op de bank met je ogen dicht.

De klimmer

everest-the-ugly-volvo

Wel eens gedaan alsof je een berg was? Je hoeft er vrij weinig voor te doen, behalve je er niet teveel van aantrekken als je kind op je haar of een pijnlijke spier stapt.

De kapper

hairstylist-the-ugly-volvo

Je hebt een ongelooflijk belangrijke afspraak waarvoor je heel graag heel lang een borstel door je haar wil en dan mogen er zoveel mogelijk elastiekjes en speldjes in.

De nieuwe Alan Turing

turing-the-ugly-volvo-1

Geef je kind een aantal (te) ingewikkelde codes die hij moet kraken en doe net of alles daar vanaf hangt. ‘Zo kunnen we de oorlog winnen!’

Volwassen worden

adult-the-ugly-volvo

Laat je kind zich inbeelden een volwassene te zijn. En dat betekent vooral: zelfstandigheid.

Bron: The Ugly Volvo