Spitsuurkoken: spinaziepannenkoeken met zalm of kikkererwten-pindakaasmengsel!

18.03.2016 04:59

Deze spinaziepannenkoeken zijn supersnel klaar, gifgroen en gezond! De kinderen vinden ze heerlijk met kikkerwten, appel en pindakaas erop, en jij smult van de citroenricotta met gerookte zalm.

Als ik het echt even niet meer weet, welke groente de een nou wel en de ander ook lust, dan grijp ik naar dit recept. Zelf vind ik de variant met gerookte zalm héérlijk, en de kinderen zijn echt gek op de vulling met pindakaas en kikkererwten. En wat er over blijft, kan de volgende dag in de broodtrommel mee!
 

Dit heb je nodig:

spinaziepannenkoeken

Voor de pannenkoeken:
Een half zakje verse spinazie
Een pak pannekoekenmix
Een pak melk
Twee of drie eieren (één meer dan de verpakking zegt)
Kokosolie (dat bakt het fijnst, maar het kan ook in olijfolie of boter)

Voor de kindervulling:
Een blikje kikkererwten
Een appel
Twee eetlepels pindakaas

Voor de grotemensenvulling:
Een bakje ricotta
Een citroen (geraspt)
4 plakjes gerookte zalm van de lekkerste kwaliteit (Sockeye is mijn favoriet)
Een paar takjes bieslook

Zo maak je het:

  1. Meng de citroenrasp door de ricotta met een paar druppels citroensap. Zet weg.
  2. Rasp de appel en meng deze met de uitgelekte kikkererwten en de twee eetlepels pindakaas. Zet weg.
  3. Bereid de pannenkoekenmix zoals aangegeven op de verpakking, maar die er een ei extra in (2 of 3 stuks, afhankelijk van je mix). Als het beslag klaar is, pak dan de staafmixer erbij en gooi er handje voor handje spinazieblaadjes bij tot je denkt: zo is het goed. Waarschijnlijk drie handjes.
  4. Laat wat kokosolie (of olijfolie, zonnebloemolie kan ook) smelten en doe er zo dun mogelijk beslag over. Bak de pannenkoek en serveer zo warm mogelijk.
  5. Laat iedereen zijn eigen pannenkoektopping kiezen. Grotemensentopping: bestrijk de pannenkoek met de citroenricotta, doe er een plak zalm op en strooi er wat bieslook overheen. Rol op. Kindertopping: een paar eetlepels kikkerwtenspul erover, klaar.

Note: het is gek, maar deze pannenkoeken plakken veel meer aan de pan dan gewone pannenkoeken, vandaar die kokosolie, die maakt het iets makkelijker ze om te draaien, soms voeg ik er ook een heel klein beetje boter aan toe. Mij lukt het vaak niet helemaal om mooie ronde te krijgen, maar als ik ze dichtklap als bij een omelet, zijn ze ook heerlijk!