Spot on! Vaders schrijft snedige brief aan de school van zijn dochter

19.12.2017 04:55
Spot on! Vaders schrijft snedige brief aan de school van zijn dochter

De Australische Stephen Callaghan is vader van drie dochters. Vorige week kwam zijn 12-jarige dochter overstuur van school, omdat er activiteiten werden georganiseerd op school, en ze niet mee mocht doen met de activiteit die ze het leukst vond. Waarom? Omdat ze een meisje is. En wat doe je dan als ouder? Dan schrijf je een brief aan school. Een zeer snedige brief, welteverstaan.

De school in kwestie had twee activiteiten georganiseerd. De meisjes zouden haar- en make-uples krijgen, terwijl de jongens een bezoek zouden brengen aan een bouwmarkt (ja, echt). Als je het ons zou vragen, zouden we moeite hebben met iets stereotyperenders te bedenken dan dit. En dat vond Stephen dus ook, dus klom hij in de pen.

In zijn brief aan de school vraagt Callaghan zich af hoe het kan dat ze op zijn dochters school blijkbaar terug in de tijd gereisd zijn naar 1968, waar meisjes enkel geïnteresseerd zouden zijn in make-up. Ook verzoekt hij ze vriendelijk te onderzoeken waar in de school de scheur in het ruimte- en tijdscontinuüm zich bevindt, waardoor deze reis terug in de tijd heeft kunnen plaatsvinden, zodat dit zo snel mogelijk gefixt kan worden.

Wij zeggen, go papa! Het is toch niet meer van deze tijd dat een 12-jarige moet make-uppen, als ze eigenlijk liever naar de bouwmarkt wil, enkel en alleen omdat ze een meisje is.  Lees Stephens volledige brief hier:

Bron: Scary Mommy

LEES OOK: Deze brief van de tandenfee is het ouderschap op zijn best