Te lief! Opa bezoekt baby’s op de intensive care voor knuffeltherapie

David Deutchman bezoekt al twaalf jaar meerdere keren per week de intensive care van het ziekenhuis in Atlanta. Zijn functie? Professioneel knuffelaar voor vroeggeboren baby’tjes.

David legt uit dat veel ouders nog andere kinderen thuis hebben waarvoor ze moeten zorgen, of dat ze ver van het ziekenhuis af wonen en niet altijd kunnen blijven. Het personeel van het ziekenhuis heeft het soms te druk om gerichte aandacht aan elk kind te kunnen geven, dus komt hij langs. Hij gaat met de baby’tjes zitten, knuffelt ze en maakt ze rustig.

David doet het niet alleen voor de ouders, maar ook voor de baby’s. Door ze liefde en aandacht te geven hoopt hij hun tijd in het ziekenhuis een beetje draaglijker te maken. De verpleging is in ieder geval superblij met hem. Zij zeggen dat de aandacht van David de kinderen helpt met hun groei en herstel.

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

Kijk het ontroerende filmpje hieronder

Lees ook: Moeder maakt piepkleine kledingstukken speciaal voor premature baby’s

Sanne (26) woont samen met haar vriend en heeft nog geen kinderen. Die wil ze voorlopig ook nog niet, maar door haar werk bij Me to We komt ze in ieder geval zeer goed beslagen ten ijs als het zover is.

Lees ook
Geschreven door
More from Sanne Mulder

Grappig! Dit filmpje toont je baby’s groei aan de hand van eten (week 30, flespompoen)

Het is onder zwangeren een beetje een trend geworden: over de grootte...
Lees verder