Thailand te ver weg? Haal het gewoon in huis met dit heerlijke recept!

31.03.2016 04:55
vegan pad thai recept

In Thailand is het niet alleen prachtig en altijd mooi weer, maar gód wat is het eten daar lekker! Niet alleen in restaurantjes, maar gewoon op zowat elke hoek van de straat. Maar ja, naar Thailand is het toch al gauw 12 uur vliegen. En dat is iets waar de meeste ouders met kleine kinderen nou net niet op zitten te wachten. Maar wij hebben nu de oplossing: haal Thailand en het zomergevoel gewoon in huis met dit overheerlijke Pad Thai recept! 

Lees ook: 6 Exotische droomreizen die je met kleine kinderen kunt maken

Laat je niet afschrikken door het ingrediëntenlijstje, dit recept is echt zó gepiept.

Wat heb je nodig? (voor ca. 3 personen)

  • 150 gram paksoi
  • 1 paprika
  • handje fijngesneden koriander
  • sap van een halve limoen
  • bakje taugé +- 125 gram
  • 3 eetlepels chilisaus (zelfgemaakte is nog lekkerder!)
  • 4 lente uitjes
  • twee eetlepels kokossuiker
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • stukje (ong 1 cm) geraspte gember
  • 80/100 gram rijstnoedels per persoon
  • teentje knoflook
  • optioneel: rode peper
  • optioneel: kipfilet/biefstuk/garnalen
  • optioneel: 1 ei
    Voor de topping:
  • bakje pinda’s (ongezouten)
  • fijngesneden koriander
  • kokosrasp (ongezoet)

Aan de slag:
1. 
Bereid de rijstnoedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Meestal hoeven de noedels maar heel kort te koken, dus op tijd afgieten! Anders wordt het zo’n blubber hoopje.
2. Meng alle natte ingrediënten in een kommetje (sojasaus, rijstazijn, chilisaus, limoensap) en voeg vervolgens de suiker en de gember toe.
3. Snij de lente uitjes, paprika en paksoi fijn.
4. Bak de lente uitjes samen met de uitgeperste knoflook in een wokpan met een beetje kokosolie of een scheutje olijfolie. Voeg na 3 minuten de paksoi, paprika en taugé toe en wok alles zo’n 5 minuten. Wel met regelmaat roeren!
5. Voeg nu het sausmengsel toe en draai het vuur wat lager. Laat alles zo’n 3 minuten sudderen.
6. Voeg nu de uitgelekte noedels toe samen met de koriander (als je van pittig houdt, kun je nu nog een half rood pepertje toevoegen) en bak voor 2 minuten terwijl je blijft roeren of de pan opschud (zoals een echte Thai ;)).
7. Verdeel nu alles in diepe borden en strooi bovenop wat pinda’s, koriander en kokosrasp. Om het af te maken leg je er nog een plakje limoen naast (het oog wil ook wat!).

Wil je het écht spannend maken? Eet dan met sushistokjes! Zitten jullie in elk geval één keer gezellig lang aan tafel met zijn allen! ;)

Dit recept wijkt ietwat af van het origineel, maar de smaak doet daar niks aan af! Dit recept is volledig vegan, dus zonder dierlijke producten als vlees, vis en zuivel en alsnog enorm simpel om te maken en alle voedingstoffen die je nodig hebt krijg je binnen.
Eet toch liever wél vlees, voeg dan stukjes kipfilet, runderreepjes of garnalen (+- 50 gram p.p) toe. Een combi van vlees/vis is ook heel lekker! Voeg dit toe bij stap 4, bij stap 5 kun je nog een ei toevoegen, die je door de vlees/groente heen roert, tot het gestold is.

Het ideale van een vegan recept is dat de basis heel simpel is, zelf kun je dan makkelijker dingen die je lekker vindt toevoegen of weglaten.

Ook heel lekker: Eten wat de pot schaft, milde kip curry met rijst.