Nu reserveren: 5 x de leukste kindertheater voorstellingen

17.02.2014 06:59

Naar het theater gaan is wel een van de leukste dingen die je met je kind kunt doen. Lekker wegzakken in de rode pluche stoelen en genieten maar. Deze 5 tips hebben wij voor deze maand voor je.

1. Lente Uitjes
Van maandag 17 t/m zondag 23 februari in Theater Kikker in Utrecht
Dit is een van de leukste kindertheaterfestivalletjes: Lente Uitjes, met voorstellingen van de gekste theatergezelschappen. Kikker is een heerlijk theater, op loopafstand vet Utrecht Centraal, de voorstellingen hebben namen als de Vuilnisventjes, Zo plat als de wereld en Achter je!. Leuk vanaf 3 jaar.
Klik hier voor de speellijst.

2. BENT (6+)
Tournee door het hele land t/m begin juli
Pieter Tiddens maakt al jaren familiepretcabaret. Hij gebruikt lekker grove taal, geeft de kinderen het gevoel dat ze al heel groot zijn, en hij maakt er altijd heerlijke muziek bij. Voor BENT neemt hij twee muzikanten mee en een paar heel vreemde gitaren. ‘Keet! Het wordt keten,’ zegt hij verder over de voorstelling. ‘Voor het hele gezin, inclusief grootouders!.’
Klik hier voor de speellijst

3. Koud Vuur (6+)
Tournee door het hele land t/m half april
Peer Wittenbols van de Toneelmakerij maakt heel vreemde voorstellingen soms met grote thema’s, maar de kinderen kijken vooral ademloos naar alle gekke dingen in het decor. Koud Vuur gaat over theater maken, over de geheimen van backstage, over kostuums, special effects en donder en bliksem.

Klik hier voor de speellijst

4. Pas op Krokodil!!! (Vanaf 2 jaar)
Op 14 februari in de bibliotheek in Den Haag en op 8 maart in het Poppentheater Amstelveen
Sesamstraatacteurs Renee MEnschaar en Lotte Lohr spelen een heel klein voorstellinkje met poppen gebaseerd op het boekje KRRR…OKODIL, prentenboek van het jaar 2014.

5. Beet (6+)
Tournee door het hele land tot eind april
Een eenzame schaatser, een verdwaalde ijsbeer en nog meer vreemde figuren. In de voorstellingen van Het Houten huis kijk je je ogen uit. Met de prachtige muziek van Martin Franke.
Klik hier voor de speellijst.

 

Beeld: Thinkstock