Maxi Cosi autostoel: alles wat je moet weten

20.10.2017 16:21

Elk jaar raken 200 baby’s en peuters betrokken bij een auto-ongeval, met de meest verschrikkelijke gevolgen. Een goede autostoel voor je peuter is dan ook van cruciaal belang. Maar waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf en het gebruik van een autostoeltje? Wij zetten het voor je op een rij.

Maxi Cosi kopen: dit zijn onze tips en regels

1. Met de nieuwe veiligheidseis i-Size wordt er niet meer gelet op gewicht en leeftijd van het kind, maar op de lengte. De ene eenjarige is groter of kleiner dan de ander.
2. Check voordat je het stoeltje koopt altijd eerst of ie goed in je auto kan worden bevestigd.
3. Let er altijd op dat het autostoeltje goed in de auto is vastgemaakt. Zeker wanneer je nogal vaak heen en weer wisselt met het stoeltje van de ene auto naar de andere (bijvoorbeeld van jouw auto naar die van opa en oma). Met de nieuwe lichting autostoeltjes (met ISOFIX) is het bijna onmogelijk om dit fout te doen. Het is echt inklikken en klaar.
4. Vervoer je kind tot 15 maanden het liefst tegen de rijrichting in, dus achterstevoren. Zolang je kind nog in een babystoeltje past is dit de meest veilige manier om je kindje te vervoeren.
5. Als je je kind in het autostoeltje voorin zet, let er dan op dat de airbag is uitgeschakeld. Dit om de kans op verstikking tijdens een ongeluk te voorkomen. Kan dit niet, vervoer je kind dan altijd achterin.
6. Zorg ervoor dat er niet teveel ruimte zit tussen het lijfje van je kind en de gordel. Houd maximaal twee vingers dik aan. (Jasjes moeten uit tijdens de rit namelijk)
7. Laat je kind niet thuis in een autostoeltje slapen. Onderweg kan hij/zij natuurlijk in slaap vallen, en dat is prima, maar laat ‘m niet te lang slapen. Het advies is om je baby in totaal niet langer dan 2 uur per dag in een autostoeltje te leggen.

Dit is de top 5 Maxi Cosi autostoeltjes

 

Maxi-Cosi AxissFix Air i-size Autostoeltje - 360° draaibaar - Nomad GreyMaxi Cosi AxissFix Air
Je kostbaarste bezit wil je natuurlijk op de allerbeste manier beschermen en vervoeren komt Maxi-Cosi als eerste ter wereld met een autostoeltje met geïntegreerde airbags: de AxissFix Air. Dit is een stoeltje die je zowel achterwaarts als in voorwaartse positie in de auto kunt zetten. Tevens is die 360 graden draaibaar. Het autostoeltje is geschikt voor kinderen met een lengte tussen 61 en 105 centimeter. Hoe werkt zo’n airbag? Bij een aanrijding worden het hoofdje en nekje door de airbags opgevangen, alsof het kussentjes zijn, waarna de airbags weer langzaam leeglopen. Uit tests blijkt dat door de Maxi-Cosi Air Safety Technology®  tot 55% minder kracht op de nekwervels wordt uitgeoefend in vergelijking met een voorwaartsgericht Maxi-Cosi autostoeltje zonder airbags. Daarnaast schiet het hoofdje minder door naar voren, waardoor de kans veel kleiner is dat het hoofdje de stoel daarvoor raakt.

Maxi-Cosi Pebble 360 i-SizeMaxi Cosi Pebble
De Maxi-Cosi Pebble is een autostoeltje dat geschikt is voor baby’s vanaf de geboorte tot ongeveer 15 maanden oud (tot 13 kg). De Pebble is in verschillende varianten te verkrijgen, zodat je altijd een juiste keuze maakt voor jouw wensen en baby. Zo is de Pebble 360 een stoeltje dat volledig rond kan draaien door bevestiging op de FamilyFix 360 base. Zo kun je eenvoudig je kleine hummeltje in- en uit het stoeltje tillen. Daarnaast is het autostoeltje ook compatibel met een aantal kinderwagens, waardoor het gemakkelijk kan worden gebruikt als reissysteem.

 

Maxi-Cosi TobiMaxi Cosi Tobi
Dit autostoeltje is geschikt is voor peuters vanaf ongeveer 9 maanden tot 4 jaar oud (9-18 kg). Het autostoeltje kan worden bevestigd met behulp van een 3-punts autogordel, de gordelspanner zorgt voor een extra veilige installatie. De Maxi-Cosi Tobi past in elke auto, waardoor hij toegankelijk is. Daarnaast is het stoeltje ook voorzien van een zijdelings beschermingssysteem voor extra veiligheid. Terwijl je kindje groeit, groeit de Tobi met jullie mee. Je kunt eenvoudig het zitje aanpassen naar lengte van je peuter, zo zit je kind altijd op de juiste manier in het zitje. Tukje tussendoor? Met de 5 verschillende standen kun je eenvoudig de Maxi-Cosi Tobi verstellen voor een comfortabele (lig)houding.

 

Maxi-Cosi Pearl 360Maxi Cosi Pearl
De Maxi-Cosi Pearl is een autostoeltje dat geschikt is voor kinderen vanaf ongeveer 9 maanden tot 4 jaar oud (9-18 kg). De Pearl wordt altijd met een ISOFIX-basis geïnstalleerd, anders past-ie niet in je auto. Wel makkelijk om te doen door met één klik op de ISOFIX in te pluggen. Plus dat je ook nog een bevestiging krijgt wanneer de installatie goed is verlopen. Het Pearl autostoeltje is erg comfortabel voor je peuter en heeft daarnaast ook een goede veiligheid door het zijdelings beschermingssysteem. Hierdoor wordt het risico op letsel vermindert bij een harde zijwaartse botsing, zo is je kindje goed beschermd. Iets was natuurlijk super belangrijk is!

Maxi-Cosi Mica Eco i-SizeMaxi Cosi Mica
De Maxi-Cosi Mica is een autostoeltje dat geschikt is voor kinderen vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar oud (0-18 kg) met een lengte van 40 tot 105 cm. Van dit model heb je verschillende uitvoeringen, waarbij ze allemaal werken op basis van een 360 draaibare formule. Zo kun je je kindje tot 4 jaar achterwaarts gericht laten reizen en heeft je kind een betere bescherming van het hoofd en nek tijdens de rit. Voorwaarts reizen kan natuurlijk ook mocht je dat fijner vinden! De Mica autostoel wordt bevestigd met een ISOFIX-basis en voldoet aan de i-Size veiligheid. Daarnaast heeft de Maxi-Cosi Mica een aantal handige functies, zoals een magnetische gesp en een uitneembare zitverkleiner voor pasgeboren baby’s.