Alles wat je moet weten over een autostoeltje (en de nieuwste Maxi-Cosi!)

Elk jaar raken 200 baby’s en peuters betrokken bij een auto-ongeval, met de meest verschrikkelijke gevolgen. Een goede autostoel voor je peuter is dan ook van cruciaal belang. Maar waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf en het gebruik van een autostoeltje? Wij zetten het voor je op een rij.

Een autostoeltje moet boven alles veilig zijn. Daarom introduceerde Maxi-Cosi de allereerste autostoel met airbags. Hoe werkt dat dan? Bij een aanrijding worden het hoofdje en nekje door de airbags opgevangen, alsof het kussentjes zijn, waarna de airbags weer langzaam leeglopen. Uit tests blijkt dat door de Maxi-Cosi Air Safety Technology®  tot 55% minder kracht op de nekwervels wordt uitgeoefend in vergelijking met een voorwaartsgericht Maxi-Cosi autostoeltje zonder airbags. Daarnaast schiet het hoofdje minder door naar voren, waardoor de kans veel kleiner is dat het hoofdje de stoel daarvoor raakt.

Tips en regels bij het kopen en gebruiken van een autostoel:
1. Met de nieuwe veiligheidseis i-Size wordt er niet meer gelet op gewicht en leeftijd van het kind, maar op de lengte. De ene eenjarige is groter of kleiner dan de ander.
2. Check voordat je het stoeltje koopt altijd eerst of ie goed in je auto kan worden bevestigd.
3. Let er altijd op dat het autostoeltje goed in de auto is vastgemaakt. Zeker wanneer je nogal vaak heen en weer wisselt met het stoeltje van de ene auto naar de andere (bijvoorbeeld van jouw auto naar die van opa en oma). Met de nieuwe lichting autostoeltjes (met ISOFIX) is het bijna onmogelijk om dit fout te doen. Het is echt inklikken en klaar.
4. Vervoer je kind tot 15 maanden het liefst tegen de rijrichting in, dus achterstevoren. Zolang je kind nog in een babystoeltje past is dit de meest veilige manier om je kindje te vervoeren.
5. Als je je kind in het autostoeltje voorin zet, let er dan op dat de airbag is uitgeschakeld. Dit om de kans op verstikking tijdens een ongeluk te voorkomen. Kan dit niet, vervoer je kind dan altijd achterin.
6. Zorg ervoor dat er niet teveel ruimte zit tussen het lijfje van je kind en de gordel. Houd maximaal twee vingers dik aan. (Jasjes moeten uit tijdens de rit namelijk)
7. Laat je kind niet thuis in een autostoeltje slapen. Onderweg kan hij/zij natuurlijk in slaap vallen, en dat is prima, maar laat ‘m niet te lang slapen. Het advies is om je baby in totaal niet langer dan 2 uur per dag in een autostoeltje te leggen.

Omdat je je kostbaarste bezit natuurlijk op de allerbeste manier wilt beschermen en vervoeren komt Maxi-Cosi als eerste ter wereld met een autostoeltje met geïntegreerde airbags: de AxissFix Air.. Dit is een stoeltje die je zowel achterwaarts als in voorwaartse positie in de auto kunt zetten. Tevens is die 360 graden draaibaar. Het autostoeltje is geschikt voor kinderen met een lengte tussen 61 en 105 centimeter.

Benieuwd hoe die airbags werken? Kijk hier voor de uitleg.


Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met
Maxi-Cosi, maar de inhoud ervan is van onszelf.  Lees hier alles over ons advertentiebeleid

 

 

 

Geschreven door
More from Philippine Dankelman

Dit is waarom ik liever afspreek met collegamoeders

Philippine spreekt op haar vrije dag het liefst af met vriendinnen die...
Lees verder