Deze tiramisutaart is TE lekker

Deze tiramisutaart is TE lekker
Hoewel de feestdagen vol kerstbrunches en kerstdiners net achter de rug zijn, is deze tiramisutaart echt de moeite waard om nog even voor in de keuken te duiken. Er zit wel drank in, dus als je het originele recept van de Albert Heijn wilt volgen moet je misschien even wachten met de taart serveren totdat de kinderen op bed liggen. Of geef ze een heel klein stukje. Slapen ze meteen lekker.

Lees ook: Zo simpel kan het zijn: heerlijke pasta met kipworstjes en mozzarella

Voor 10 personen, bereidingstijd: 30 minuten, wachttijd: 4 uur

Ingrediënten

Wat je doet 

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en schep het op de bodem van de springvorm. Druk aan tot een egale laag met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Verwarm water in een steelpan en roer er 2 espressosticks en 100 ml Amaretto Cocktail door. Laat afkoelen. Week de gelatine 5 min. in koud water.
  2. Klop de slagroom met de basterdsuiker en de rest van de espressosticks in een ruime kom lobbig. Klop (lepel voor lepel) de mascarpone erdoor. Verwarm de rest van de Amaretto Cocktail in een steelpan, maar laat niet aan de kook komen. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de Amaretto Cocktail.
  3. Meng het gelatinemengsel door het mascarponemengsel. Schep 1/3 van het mascarponemengsel op de koekbodem. Doop 10 lange vingers een voor een in het koffiemengsel en leg ze op het mascarponemengsel. Schep er 1/3 van het mascarponemengsel op. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en leg erop. Eindig met het mascarponemengsel. Dek af en laat 4 uur in de koelkast opstijven.
  4. Hak de chocolade in stukjes. Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie). Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot lauwwarm, het moet nog wel vloeibaar zijn. Vouw ondertussen een spuitzak (als je deze niet hebt).
  5. Verwijder de springvorm en zet de taart op een bord of plateau. Vul de spuitzak met chocolade. Spuit de chocolade op de rand van de taart en laat daarbij de chocolade onregelmatig langs de taart naar beneden druipen. Knip sterren van stevig papier en leg ze op taart (leuk klusje voor de kinderen!). Bestrooi met cacaopoeder en verwijder voorzichtig de sterren.

Eetsmakelijk! 

Lees ook: Deze overheerlijke plaattaart met pompoen lijkt net een pizza!

Bron recept en beeld: Albert Heijn

Geschreven door
More from Lisa

Grappig: deze quiz schijnt te kunnen voorspellen hoeveel kinderen je krijgt

Of het inderdaad helemaal wetenschappelijk bewezen en goed onderbouwd is, daar durven...
Lees verder