Tof uitje! Een middagje speuren op het GeoFort

31.05.2019 04:50

Zin in een spannende middag? Neem de kinderen dan eens mee naar GeoFort. Een fort dat vroeger onderdeel uitmaakte van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (bedoeld om het ‘rijke Westen’ te beschermen tegen het Oosten). Het prachtige fort wordt hier inmiddels niet meer voor gebruikt. Nu kan je er een dagje heen om alles te leren over navigeren, geografie en geschiedenis. En echt waar, ze hebben er een mooi terras met heerlijke salades!

Voor kinderen is het GeoFort echt heel leuk (en ook verantwoord: ze leren allemaal dingen). GeoFort heeft zowel een binnen als een buitenprogramma (handig als het regent). Deze programma’s behandelen allerlei verschillende geo-technieken. In een donkere ondergrondse gang leer je over desoriëntatie, in de ‘kazerne’ bestudeer je verschillende soorten kaarten, in het doolhof leer je zelf navigeren en er is een speurtocht in de vleermuisspeurtuin, waar je alles leert over hoe deze dieren zich oriënteren.

Vooral als het lekker weer is, is het GeoFort niet alleen een leuk uitje voor de kinderen. De omgeving (het fort ligt op een ‘eiland’ in de polder) is mooi en het Fort is modern en gezellig. Er zit een mooi café bij, waar je heerlijke broodjes en salades kan eten (geen verlepte hamburgers, 10 bonuspunten!). Je krijg een fijne plak handgesneden boerenbrood met bijvoorbeeld huisgemaakte tonijnsalade of gerookte zalm met honingsmosterdressing. Oké, ze hebben ook pannenkoeken, maar het is ze vergeven. Kinderen moeten ook iets eten nadat ze de hele dag hebben gespeurd.

Het leuke aan GeoFort is ook dat het zo’n origineel idee is. Het brengt echt een beetje de avonturier in je naar boven. Het thema van het Fort, geo-data, komt overal in terug, zelfs in de menukaart van het restaurant, waar je allerlei leuke weetjes kan vinden over je broodje zalm of je ‘remote-sensing soep’.

beleef avonturen op het Geofort geo-data uitje leuk

beleef avonturen op het Geofort geo-data uitje leuk een superleuk middagje speuren op het geofortbeleef avonturen op het Geofort geo-data uitje leuk een superleuk middagje speuren op het geofort

beleef avonturen op het Geofort geo-data uitje leuk een superleuk middagje speuren op het geofort beleef avonturen op het Geofort geo-data uitje leuk een superleuk middagje speuren op het geofort

Echt een heel leuk en origineel uitje (ze doen ook kinderfeestjes, tip van de redactie!).

Plus

  • GeoFort is echt een prachtige locatie
  • Er zijn genoeg leuke dingen te doen om een hele middag rond te zwerven
  • Terwijl ze zich prima vermaken leren je kinderen stiekem ook nog het een en ander.

Min

  • Niet zo geschikt voor heel jonge kinderen, daarvoor zijn de info en de opdrachten te ingewikkeld.

GeoFort
Nieuwe Steeg 74
4171KG Herwijnen
Parkeren is gratis

Openingstijden: 12:00 tot 17:00 in weekenden en schoolvakanties.
In de zomervakantie: dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: +31 (0)345 – 630 480
E-mail: info@geofort.nl
Site: www.geofort.nl