Top voor tussendoor: Mueslirepen met honing en cranberry’s

16.11.2018 04:55

Op zoek naar inspiratie voor de broodtrommel van je kind (of van jezelf)? Deze mueslirepen kan je goed in het weekend maken en aan het begin van de week meegeven aan het hele gezin. Er zit natuurlijk wel wat zoetigheid in maar als onderdeel van een maaltijd kan het hartstikke verantwoord zijn. En lekker natuurlijk!

 

Ingrediënten

 

Keukenspullen

  • brownievorm (28 x 18 cm)
  • bakpapier

 

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de brownievorm met het bakpapier. Verhit de boter en honing in een steelpan op laag vuur. Snijd ondertussen de vijgen heel fijn. Meng in een grote kom de vijgen, cranberry’s, muesli, quinoa, kokospalmsuiker en het zelfrijzend bakmeel. Neem de pan van het vuur en schenk het boter-honingmengsel in de kom. Meng alles door elkaar.
  2. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de brownievorm. Leg er een stuk bakpapier op en druk aan. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Laat helemaal afkoelen in de vorm. Snijd in 14 repen en bewaar in een af gesloten trommel.

 

Variatietip:
Je kunt de kokospalmsuiker vervangen door donkere basterdsuiker (pak 600 g, Van Gilse).

Bewaartip:
De mueslirepen zijn in een luchtdichte trommel 1 week houdbaar.