Totaal nutteloze spullen die je voor je baby koopt – ja, jij ook

26.03.2018 00:10

Er moet van alles gekocht worden voor je baby, zodra je zwanger bent. Dan loop je alle uitzetlijstjes langs, doe je impulsaankopen van jewelste, sleep je alles je nest in. En voor je het weet is je huis dicht geslibt met deze totaal overbodige baby-accessoires. Lees en huiver.

LEES OOK: 10 Baby- en peuterpakjes van AliExpress waar je hartkloppingen van krijgt zo leuk

Natuurlijk, we zijn allemaal anders. En wat de ene moeder veel gebruikt, zal de andere moeder gestolen kunnen worden. Maar om je toch een idee te geven welke dingen niet pure noodzaak zijn: hierbij de dingen waar ik enorm veel geld op heb stuk geslagen en die compleet overbodig bleken.

 1. Wieg

Heeft mijn dochter een week in gelegen, voor mijn gevoel. Toen staken haar beentje al tien centimeter over de rand en konden we wéér langs de Ikea voor een groter bedje. Nu was die wieg niet eens zo duur, maar dat speciale ademende peperdure anti-wiegendood-matras dat erin lag, dat dan weer hartstikke wel.

 1. Draagdoek

Ik denk dat ik zeker drie dagen op Youtube heb zitten kijken hoe ik dat ding om me heen moest vouwen. Hoe ik ook probeerde: ik kreeg het gewoon écht niet voor elkaar. Dan zat dat drie meter lange gevaarte in de knoop of had ik ‘m om, maar kon de baby er gewoon uit vallen (oefende ik met een pop, natuurlijk). Die doek heb ik nooit gebruikt. En mooi dat-ie was!

 1. In diezelfde categorie: draagzak

Hartstikke leuk, zo’n baby op je buik. Handig ook, dacht ik. Maar dan zat er weer een beentje klem, was de baby te warm gekleed en lag ze gloeiend tegen me aan, of was de af te leggen afstand te groot om te lopen, wat betekent: rugpijn. Laaaamaaaaaar!!!!!

 1. Tummy tub

Hartstikke geinig ding, maar de baby ging gewoon in de wastafel. Want de wastafel had de perfecte hoogte, het water kon er makkelijk in en uit, er was genoeg spartelruimte, het was precies diep genoeg, moet ik nog effe doorgaan?

 1. Badthermometer

Die gebruik je precies één keer. En dan realiseer je je weer: oh ja, ik kan ook met mijn eigen lijf voelen of dat water te warm of te koud is. En mocht je er zelf naast zitten, dan gaat je baby wel krijsen van de kou of kleurt-ie juist verdacht snel roze.

 1. Hydrofiele washandjes

Stonden op zo’n baby-uitzetlijstje, maar heb ik niet eens uit de verpakking gehaald. Sterker nog, ik weet vier jaar na dato nog steeds eigenlijk niet wat het zijn en waarvoor ze dienen.

 1. Navelstrengdoekjes

Die de navelstreng zouden moeten afschermen. Het enige wat dat ding deed, was weg glibberen en niet op zijn plek blijven zitten. Stond ik weer zo’n lapje uit mijn baby’s nek te vissen. Heb er overigens jaren later wel een kapotte bloederige knie mee kunnen verbinden. Dat dan weer wel.

 1. Spuuglapjes

Heel leuk, maar op het moment dat je ze nodig hebt, liggen ze – juist ja – in de kast. En niet op je schouder.

 1. Magnetronsterilisator

Dat vond onze kraamhulp in ieder geval, dat we die echt voor de kat z’n viool hadden gekocht. Maar ik heb ‘m jaren gebruikt. Voor het steriliseren van werkelijk alles wat er maar te steriliseren valt. Ik geef toe: af en toe mis ik ’m nog. Maar hij staat hier in dit rijtje omdat heel veel vriendinnen dat ding ongebruikt hebben doorgegeven aan het volgende slachtoffer.

 1. Kleren met een capuchon

Ja, daar denk je niet aan, hè? Maar jongens: die baby ligt dus vooral, die eerste maanden. En zou jij lekker liggen op een capuchon? Dacht het niet, nee. Kleren met knoopjes of rits aan de achterkant: zelfde verhaal.

 1. Designerkleren

Voor mijn snoezepoesje kocht ik een DVF-wrapdress, uit een speciale collectie van BabyGap. Prachtig vond ik het. Ze heeft dat jurkje één keer aan gehad, en om eerlijk te zijn: het stond haar ver-schrik-ke-lijk lelijk. Poef! Weg 40 euro.

 1. Broekjes met voetjes

Die voetjes van mijn dochter bleken enorme schuiten te zijn. Heb de voetjes van alle broekjes moeten knippen. En ik kan je vertellen: dat wint geen schoonheidsprijs. Ze zag eruit als een clochard.

 1. Een heleboel borstvoedings-gerelateerde producten

Zoals een peperdure kolf, twee soorten tepelzalf, drie beha’s, drie shirtjes, tepelhoedjes, een maandvoorraad zoogcompressen, een voedingskussen. Dat had ik allemaal in huis gehaald. In de hoop dat het echt wel ging lukken met die borstvoeding. Maar dat ging op dag 5 finaal fout. Hoppá! Weer 200 eetjes verder.

 1. Manicuresetje voor de baby

Dat is echt de grootste geldklopperij. Ik geloof dat de zachte randjes lange nagels er de eerste tijd zelf af vielen, om daarna gewoon over te stappen op een kleine nagelknipper.

 1. Drie potten Sudocrem

Met één pot doe je namelijk 7,25 jaar. Die andere potten nemen dus alleen maar ruimte in.

 1. Een heel handig soort wikkeldekentje

Waarin ik mijn zoetepoes kon wikkelen, met de voetjes in een speciaal zakje. Van biologisch materiaal, met een prachtige print. Maar mijn meisje wilde gewoon onder het Hema-dekentje in de kinderwagen en auto. Prima!

 1. Hoezen voor het aankleedkussen

Snel vies, en wat een werk om te wassen, drogen, helemaal om dat aankleedkussen doen. Een grote hydrofielluier lag net zo lekker én ik kon meteen de billetjes nog even nadeppen na die natte billendoekjes.

 1. Kledingkast voor de baby

Zo groot zijn die kleertjes namelijk niet. Konden ook gewoon prima in een la, eigenlijk.

 1. Metalen kruik

Vond ik echt dood-eng. Ik kreeg angstvisioenen van lekkende kruiken en verbrande babybeentjes. Nooit gebruikt, dus.

 1. Wipstoeltje

Ook precies twee maanden handig. Mijn dochter vond het overigens niks. Die lag liever gestrekt op een dekentje. En toen ze kon zitten, zat ze gewoon op dat dekentje. En ik ken ook het verhaal van een vriendin wiens zoontje weg wipte met die wipper. Vreselijk grappig. Maar wat heb je eraan? Nada!

En: wat jij heb jij voor overbodigs aangeschaft? Laat het ons weten op onze Facebook-pagina!

LEES OOK: 22 dingen die je denkt als je de babykleren opruimt