Tv-tip: de leefwereld van 4-jarigen onder de loep

18.02.2017 04:55
Tv-tip: de leefwereld van 4-jarigen onder de loep

Ze zijn nieuwsgierig, vindingrijk en zitten vaak bomvol energie. Maar wat er toch allemaal in de koppies van 4-jarigen omgaat? Het nieuwe EO programma ‘Het geheime leven van 4-jarigen’ gaat hier dieper op in. 

Lees ook: Hilarische tekeningen over leven met een mondige peuter/ kleuter/ puber..

Het programma is gebaseerd op het Britse Channel 4-programma ‘The Secret Life Of 4 Year Olds’ en speelt zich af in en rond een kinderdagverblijf. In elke aflevering worden acht 4-jarigen gevolgd. Allemaal hebben ze een verschillende achtergrond, gezinsherkomst en een ander ontwikkelingsniveau.

Herkenbaar
Onderwerpen als veiligheid, leiderschap, leven en dood, fantasie en de verschillen tussen jongens en meisjes passeren in ‘Het geheime leven van 4-jarigen’ allemaal de revue. Volgens eindredacteur Nanette Zonnenberg zijn veel situaties herkenbaar, ook voor volwassenen. “De kinderen houden ons – hoe jong ze ook zijn – een spiegel voor.”

Deskundig commentaar
Het gedrag van de kleuters werd tijdens de opnames met meerdere camera’s en audiozenders geregistreerd. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en pedagoog Minchenu Maduro keken tijdens de opnames mee en hebben de beelden zien van deskundig commentaar. Interessant, grappig en soms ook ontroerend!

‘Het geheime leven van 4-jarigen’ is vanaf 20 februari elke maandag om 22.05 uur te zien op NPO1.

Lees ook: De 31 wetmatigheden van (avond)eten met een peuter en kleuter