Uitslapen met een kind (ONMOGELIJK!)

07.07.2019 05:10

Femke mag één dag in het weekend uitslapen. En op die gedachte leunt ze de hele week. Totdat het zover is. En ze weer beseft dat uitslapen in een appartement van zestig vierkante meter met een gillende peuter in the next room op z’n zachtst gezegd een uitdaging is. Controllfreakende moeders en ontspanning: hele slechte combi. 

Lees ook: 30 dingen die moeders denken (als de baby niet wil slapen)

7.10 uur
Max is wakker. Ik hoor hem kletsen in zijn bedje en stoot Reinier aan. “Ga je snel? Dan kan ik doorslapen.” Steunend en kreunend staat mijn man op, wildenthousiast omdat het zijn beurt is.

7.12 uur
Gekrijs.
Ik weet: Reinier pakt nu Max’ fles uit z’n bed om die te vullen met melk en Max is kwaad omdat hij niet onmiddellijk uit bed getild is.
Ik wind me op: omdat Reinier beter eerst een fles had kunnen vullen, dan naar Max’kamertje had kunnen gaan, hem uit bed had kunnen tillen en de fles had kunnen geven.
Ik kan niet slapen.

7.20 uur
Gekrijs.
Ik weet: Reinier probeert Max’ nu te verschonen en dat haat mijn kind. Hij zal nu alle boeken op de plank boven de commode door de kamer smijten.
Ik wind me op: omdat Reinier Max beter had kunnen verschonen terwijl hij zijn flesje leegdronk. Dan zou hij niet zo tegenstribbelen.
Ik kan niet slapen.

7.34 uur
Gekrijs.
Ik weet: Er moet Brinta gegeten worden, maar Max wil niet in zijn stoel.
Ik wind me op: omdat ik zou willen dat Reinier de iPad met Bumba aanzet om mijn kind rustig te houden, maar Reinier denkt dat Max’ hersenen daarvan afsterven en ergens geef ik hem gelijk, maarrr…
Ik kan niet slapen.

7.42 uur
Gekrijs.
Ik weet: Max’ tanden worden gepoetst
Ik wind me op: ‘Kan hij dat nou niet één keertje overslaan?’
Ik kan niet slapen.

7.48 uur
Gekrijs.
Ik weet: Reinier probeert Max zijn spijkerbroek aan te trekken, Max probeert ondertussen de deksel van de sudocrème af te krijgen en als hem dat lukt stopt hij zijn handen erin. Ik hoor Reinier vloeken, dus ja, het is Max gelukt om bij de sudocreme te komen en hij gilt nu omdat hij het in zijn ogen heeft gesmeerd.
Ik wind me op: omdat Reinier die pot niet even heeft weggezet.
Ik kan niet slapen. 

8.04 uur
Gekrijs.
Ik weet: Eén van Max pannetjes is achter de bank gevallen en hij kan er niet bij.
Ik wind me op: omdat Reinier Max zo snel mogelijk mee naar buiten zou nemen. Wat is mijn man aan het doen.
Ik kan niet slapen.

8.09 uur
Ik sta op en loop de woonkamer binnen.
Mijn man zegt: heb je lekker nog een uurtje geslapen?
Ik antwoord: ‘Ja fijn, dank je!’

[wysija_form id=”6″]