Vakantietip: Een bosrijkparadijs in Toscane

05.05.2016 04:55
toscane

Middenin authentiek Italië ligt Corte di Tonda een heuvelachtig en bosrijk landgoed midden in het hart van Toscane met 12 landhuizen (Casolares) elk met een eigen zwembad. Overdag kan je hier heerlijk boeken lezen in de schaduw terwijl je kinderen in een veilige omgeving door de tuinen of in de speeltuin kunnen rennen. 

Lees ook: Een betaalbaar paradijs, zónder jetlag

Voor het ultieme relaxen is een SPA centrum aanwezig. En oja: ook een babysit. Voor kinderen worden er iedere dag weer verschillende activiteiten georganiseerd op een eigen huisje op het landgoed met een speelplek en Wigwams. En op het resort is ook een manege, golfbaan en dus die SPA aanwezig. Een aantal van de landhuizen heeft naast het normale zwembad een apart kinderbad. (Aietta, Casanova, San Tommaso/San Carlo en Campiano van alleen die namen al krijg je toch al zin in de Italiaanse zon?)

italie image
f-2 f

Met Florence om de hoek kun je ook nog even wat stad en cultuur opsnuiven, als het heuvelrijke landgoed van Corte di Tonda je even teveel groen en rustig is. Een aantal van de hoogtepunten, zoals het Uffizi met de werken van Botticelli, de Galleria dell’Accademia met de David, het Palazzo Vecchio, Palazzo Pitti met de Boboli-tuinen en de Ponte Vecchio behoren tot de absolute hoogtepunten van de stad. En maak  vooral ook tijd om lekker door de stad te slenteren en de sfeer van de stad te proeven. Tijdens de zomermaanden is het zonnig vertoeven op één van de vele terrassen in de stad. Terwijl je hier van één van de Toscaanse specialiteiten aan het genieten bent kun je de stad aan je voorbij zien trekken.

toscane, florence

Op de Mercato Nuovo (tussen Piazza della Repubblica en de Ponte Vecchio) vind je een beeld van een groot bronzen everzwijn. Zijn snuit glimt, omdat die door duizenden mensen is gekust of geaaid. Waarom ze dat doen, vertelt een oude legende… ‘Er was een tijd dat dit everzwijn ’s nachts veranderde in een knappe jongeman. Elke nacht dwaalde hij door de stad, maar elke ochtend werd hij weer een standbeeld. Op een van zijn nachtelijke tochten ontmoette hij een meisje op wie hij verliefd werd. Zij werd ook verliefd op hem en wilde dolgraag met hem trouwen. De jongen vertelde haar zijn geheim, maar waarschuwde haar het geheim niet verder te vertellen. ‘Als je dat wel zal doen, verander ik voorgoed in een everzwijn en zullen we elkaar nooit terugzien.’ Het meisje beloofde het. Ze hield zich aan haar belofte, nu ja, ze vertelde het alleen aan haar moeder. En die moeder vertelde het ook aan niemand door, alleen aan haar beste vriendin… Enfin, binnen een paar uur wist heel Florence het. Het geheim was geen geheim meer en de jongeman was voor eeuwig een bronzen everzwijn. Misschien dat een kus op zijn bronzen snoet ooit die betovering kan verbreken…’ De meeste mensen kussen het everzwijntje, dat in Florence bekend staat als Il Porcellino, echter niet meer op zijn neus, maar aaien er even overheen om zich van een terugkeer naar Florence te verzekeren. Voor een beetje geluk moet je iets meer je best doen: gooi een muntje tussen de poten van het zwijntje en zorg ervoor dat het in één keer in het rooster rolt.

Boeken? Hier vind je alle informatie.

Lees ook: Een ideale vakantie in een superromantisch huis in Midden-Frankrijk