Van deze tortillasoep krijg je een instant vakantiegevoel – en de kinderen vinden het ook lekker

22.08.2014 14:00

Soep, Charlotte is er gek op. En haar man komt uit Mexico: deze Mexicaanse soep is exotisch, voedzaam, best gezond, superlekker en de kinderen eten ‘m ook zonder klagen. (En je kan er  allemaal liflafjes op gooien!)

Dit heb je nodig:

1 ui
2 tenen knoflook
snufje zout
1 blik tomatenblokjes van 400 g (met het vocht)
2 liter kippenbouillon
kleine reepjes van 2 gekookte kipfilets
koriander
1 klein blikje mini-mais
1 klein blikje kidneybonen
tortilla chips
2 avocados
crème fraiche
zakje geraspte kaas

Zo maak je ‘m:

Fruit een uit en als die zacht is, bak dan de knoflook mee. Voeg de tomaten, wat zout en de kippenbouillon toe. Breng alles aan de kook, zet dan het vuur lager en laat alles nog zo’n vijftien minuten borrelen met de deksel op de pan.

Voeg er vervolgens de gekookte kipfilet, koriander, mais, kidneybonen én een handjevol verkruimelde tortillachips aan toe en laat nog even doorsudderen.

Schep de soep in kommen en garneer met stukjes avocado, tortilla chips, een dot crème fraiche en geraspte kaas.

Lekker met quesadillas (soort Mexicaanse tosti’s) of stokbrood.