Snijd wat rauwkost die ze wel lusten in stukjes en zet de bakjes vast op tafel.
Plakjes komkommer, kleine worteltjes, misschien cherrytomaatjes en stukje paprika. Serveer het als een soort borrelhap.
Smeer per kind twee lekker bruine boterhammen (zo bruin als ze lusten) met het hartige beleg dat ze lusten (kaas, ham, smeerworst, salami, misschien zelfs humus.)
Kook er een eitje bij als ze dat lekker vinden. Een bekertje bouillon, of Cup-a-Soup, misschien heb je nog een kliekje, zodat ze ook wat warms krijgen.
Maak voor jezelf een heerlijke salade en klaar ben je. Iedereen gelukkig. (Of beter nog: eet met de kinderen een stuk komkommer en een gekookt eitje mee en wacht met die salade tot ze in bed liggen. Glas wijn erbij, filmpje. Mmmmmm.)
Barbara van Erp (51) is moeder van twee zoons: Felix (14) en Morris (9). Ze richtte Me to We op, omdat ze vond dat het tijd was voor een realistischer geluid uit moederland. Inmiddels is ze uit de luiers, maar ze weet nog maar al te goed hoe het was om kleine kinderen te hebben.