Spoedcursus: veilig omgaan met je baby doe je zo

30.09.2018 04:55
Spoedcursus: veilig omgaan met je baby doe je zo

Op Amazon vonden we een super handig boek; Safe Baby Handling Tips. Dit boek vormt een vreselijk handig naslagwerk voor als je even niet meer weet hoe het moet. Ahum. 

 

  1. Tips één en twee: stop niet je gehele vinger in de neus van de baby en kies geen zwerver als oppas

 

2. Stop je baby niet in een lade en forceer je baby niet te lachen door z’n mond te bewerken

 

3. Baby’s drinken nog geen hete koffie, en alcohol wordt ook pas op latere leeftijd een goed kalmeringsmiddel. 

 

4. Hoewel schoenen óók van rubber zijn, zijn dit niet de beste hulpmiddelen als de tandjes doorkomen. Ook heeft de baby nog genoeg beeldschermtijd als hij opgroeit dus ook daar hoeft niet gelijk mee begonnen te worden.

 

5. Je vinger is een prima thermometer en til baby’s niet op aan hun hoofd.

 

6. Er zijn genoeg doekjes en methoden speciaal gemaakt om zo hygienisch mogelijk om te gaan met de ontlasting van je kind. Eigen kleding en volledige armen hoeven hier niet bij gebruikt te worden.

 

7. De fles blijft het beste go-to voedingsmiddelen, kippenbouten staan niet in de top 10. Stop je baby niet in de hamsterkooi, de wieg gaat prima.

 

8. Het maakt wel degelijk uit hoe je je kindje in een deken wikkelt, de ooievaarsmethode blijkt niet de beste. Als je even niet weet hoe je je kind kunt opvrolijken; schaken blijkt niet te werken.

 

9. Gebruik het daarvoor aangewezen zitje tijdens het boodschappen doen, en neem je kind pas mee naar de sportschool als het mínstens 10 jaar ouder is.

 

10. Tijd voor een educatief momentje met dieren? Kinderen doen het beter op het droge dan in het water. Hoewel een Chinese massage voor jou niet ruig genoeg kan zien, is dit geen bewezen relax-methode voor je baby.