Verdraaid lekker: 3x Taco’s net even anders

07.04.2016 04:50
taco

Taco’s met een twist, om net even wat meer van te genieten dan die taco met tomatensmurrie met gehakt. Zo op tafel, heerlijk zomers en de kinderen kunnen kiezen wat ze erin willen!

Lees ook: Brief aan alle ouders met kinderen die niet willen eten

Zomerse taco met garnaal
tacoDit heb je nodig (voor 8 taco’s)
* 8 taco’s
* 24 garnalen
* 1/4 kop witte wijn azijn
* 1/4 kop olijfolie
* 1/2 kop ahornsiroop
* 1 eetlepel dijonmosterd
* 1 rode kool
* 2 wortels
* 1 bosje radijsjes

Zo maak je het
Voor de salade mix je de witte wijn azijn, de olijfolie, de helft van de ahornsiroop (de andere helft gebruik je voor de garnalen)en de dijonmosterd. Snij de rode kool, wortels en radijsjes fijn. Mix de dressing met de groenten. Bak de garnalen, ongeveer 2 minuten per kant, en strijk met een borsteltje een beetje ahornsiroop over de garnalen. Vul de garnalen en eetsmakelijk!

Supersnelle taco’s met kip
taco

Dit heb je nodig (voor 8 taco’s)
* 8 taco’s
* 1,5 pond kippendijen
* 1 blik tomaten,
* 1 ui
* 1 limoen
* olijfolie
en een heleboel kruiden:
* 2 theelepel gemalen komijn
* 1 theelepel paprikapoeder
* 1 theelepel chilipoeder
* 1/2 theelepel knoflookpoeder
* zout en peper

Zo maak je het
Mix de kruiden met de olijfolie en kruid de kip. Rooster de kip voor 20 minuten in de oven voor 180 graden. Als de kip in de oven staat kun jij de ui snijden, deze mixen met het blik tomaten en de limoen. Nadat de kip in de oven heeft gestaan, kun je de kip in stukjes snijden. Nu kun je de taco’s vullen. Eventueel serveren met een yoghurtdop en avocado. Voor een snelle en lekkere dip meng je yoghurt met limoen en wat zout.

Taco met haring en avocado
taco Dit heb je nodig
(voor 4 taco’s)
* 4 taco’s
* 1 rijpe avocado, in blokjes
* 3 eetlepels zure room
* sap van ½ citroen
* 3 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes
* bosuitjes, in ringetjes
* 2 eetlepels koriander, fijngehakt
*3 eetlepels olijfolie
* 75 g waterkers of veldsla
* 4 haringen, in brede repen

Zo maak je het
Prak de helft van de avocadoblokjes fijn en voeg de zure room, citroensap en de helft van de tomaat, bosui en koriander toe en roer het geheel goed door elkaar. Leg de taco’s op vier borden en strijk het avocadomengsel erover uit. Meng de waterkers of veldsla met de rest van de avocado, tomaat, bosui, koriander, olijfolie en ½ eetlepel citroensap tot een salade. Verdeel de salade en de haring over de taco’s. Sprenkel de rest van het citroensap erover en maal er wat peper boven. Eetsmakelijk!

Lees ook: Gezond eten met kinderen, hoe krijg je dat nog voor elkaar?