Zij verlieten de grote stad en hebben geen spijt

18.10.2016 15:10

Hun vrienden begrepen het niet altijd. Naar Almere? Why? Afgelopen weken lieten we vier gezinnen vertellen waarom zij er toch voor kozen en waarom? Hier zijn ze allemaal nog één keer op een rij.

Rowena woonde in een karakteristiek huis in IJmuiden. Super sfeervol, alleen veel te klein: ”Onze kinderen werden groter en ons huis groeide niet mee. Het was er overvol. Met mensen maar ook met spullen. Waar moesten we al die fietsen laten, dat speelgoed, die kleren? In de kamer van onze jongste, Levi, paste niet eens een eenpersoonsbed. Dus sliep hij nog altijd in zijn meegroeibed, waar hij snel uitgegroeid zou zijn. Het was echt tijd om op zoek te gaan naar een groter huis voor het hele gezin.’

Lees hier wat voor droomhuis zei vonden in Almere. En wat volgens Rowena het enige is wat Almere nog mist


Rogier’s vrienden vonden het be-lach-e-lijk dat hij Amsterdam verliet voor Almere. Maar een loft was met kleine kinderen écht niet handig: “‘We woonden in Amsterdam in een prachtig loft. Het was een geweldig huis voor met zijn tweeën. Toen onze jongste geboren was, ging het nog wel. Al was het al best irritant om die kinderwagen iedere keer die steile trap op te moeten tillen naar de vijfde verdieping, waar we woonden. Toen de tweede kwam, werden mijn vrouw en ik allebei lichtelijk gek. Een box, speelgoed, overal was. We hadden gewoon niet genoeg ruimte. En geen tuin voor de kinderen. Dus we zaten allemaal zo dicht op elkaar. We snakten naar ruimte en een beetje groen.”

Lees hier wat voor huis Rogier en zijn gezin vonden. Oh, en waarom hij tegenwoordig ook blogt over zijn leven in Almere Poort


Thea was doodsbang toen ze net had besloten met haar gezin naar Almere te verhuizen. Het huis was te gek, maar zouden haar gezin en zij er wel gelukkig zijn? “Ik vond het zó eng. Wat hadden we gedaan? Mijn hele leven lang woonde ik in Amsterdam en nu gingen we weg. Zouden we geen spijt krijgen? Ging het niet te snel? Ik kende Almere helemaal niet. Kon ik daar wel gelukkig zijn? En de kinderen? Ik heb in paniek wel eens geroepen: ‘We doen het toch niet!’ Achteraf zie ik dat dat gewoon vrees voor het onbekende was.”

Lees hier wat zij betaalden voor een huis met 240 vierkante meter oppervlak en hoe Thea het nu in Almere vindt.


Myrthe en Miquel waren het zat om met hun baby op één slaapkamer te slapen. En ze hoefden Funda niet te checken om te weten dat ze een groter huis in Amsterdam niet konden betalen. Ze kozen voor de spiksplinter nieuwe, Almeerse wijk Nobelhorst. “Hier is een gezin hebben makkelijker, lijkt wel. Ik heb mijn auto op de oprit staan, ben overal zo. Er is een pannenkoekenhuis in de wijk compleet met buitenspeeltuin. Er staan schaapjes. De school en het kinderdagverblijf zitten samen in één centrum. Super handig. Mensen die ons een ooit voor gek verklaarden, snappen het na een bezoekje heel goed. ‘Het voelt hier alsof je op vakantie bent,’ zei iemand laatst. En zo is het precies.”

Lees hier hoe Myrthe en Miquel over Almere dachten voor ze er zelf gingen wonen


Dit interview is mede mogelijk gemaakt door Almere City Marketing. Almere heeft voor ieder wat wils; Of je nu stads, dorps, landelijk of juist heel exclusief wilt wonen; Almere heeft het! Om de stad goed te leren kennen, moet je de verschillende mooie plekken gewoon zelf zien en beleven.

Voor meer informatie; hetkaninalmere.nl 

 


Fotografie: Marijn Scheeres