Deze verpleegsters maken het vertrek van vroeggeboren babies wel heel speciaal!

03.10.2019 04:50
Geweldige foto's: deze verpleegsters organiseren 'graduations' voor vroeggeboren babies die naar huis mogen

In het CaroMont Regional Medical Center in North Carolina hebben verpleegster Melissa Jordan en haar collega’s iets heel bijzonders bedacht. Zij werkt op de NICU (Neonatale Intensive Care Unit), waar te vroeg geboren kindjes komen te liggen. En zij en haar collega’s zijn begonnen met het organiseren van kleine ‘graduation ceremonies’ om te vieren wanneer een van hun patientjes naar huis mag. 

Melissa Jordan vertelde tegen Buzzfeed: “Wij zorgen ervoor dat deze kindjes gevoed worden, dat er voor ze gezorgd wordt en dat de ouders de kans krijgen een band op te bouwen met hun baby terwijl die hier ligt. Als je kindjes ontslagen worden organiseren wij een klein feestje voor het kindje en de ouders.”

Alle kinderen krijgen een eigen baretje met daarop het aantal dagen dat ze op de NICU hebben doorgebracht. Daarnaast krijgen ze allemaal een portret van Bella Baby Photography. Die vonden het idee zo leuk toen ze het van Jordan hoorden, dat ze hebben aangeboden de foto’s gratis te maken. Zo hebben alle ouders een aandenken aan de positieve afloop van die eerste, spannende tijd.

De staf van de NICU in CaroMont Regional Medical Center

Jordan kreeg het idee toen ze een jongetje op de afdelingen hadden dat daar bijna twee maanden moest blijven. Toen hij eindelijk de afdeling mocht verlaten had de familie een onesie voor hem meegenomen met daarop ‘NICU Grad’. De dag dat hij naar huis mocht gingen alle zusters zingend en dansend zijn kamer binnen om zijn ‘graduation’ te vieren. Jordan: “De familie had een glimlach van oor tot oor. Toen wisten, dit is iets wat we voor alle kinderen willen blijven doen.”

“Het kan heel spannend zijn voor ouders om hun kindje mee te nemen van de NICU. Door dit te organiseren proberen we het een feestelijke gebeurtenis te maken. Uiteindelijk willen we graag een volledige muur maken met de foto’s van de ‘afgestudeerden’. We hopen ook dat ouders wiens baby op de NICU belandt hieruit hoop en vertrouwen kunnen putten.”

Kijk nou! Dit is toch geweldig?

  

(Bron: Buzzfeed / Bella Baby Photography)

Lees ook: Zó ontroerend: het verhaal van een moeder over haar te vroeg geboren baby