Zo gaat het nu met de moeder van een vijfling

11.05.2016 09:49
vijfling

In januari werd de Australische Kim moeder van een vijfling. Een vijf-ling. In het programma 60 Minutes vertelde ze hoe het met haar gaat. En: Zoon Keith en dochters Allie, Penelope, Tiffany en Beatrix hebben hun eerste fotoshoot achter de rug.

Lees ook: 15 eigenschappen die je echt nooit bezat (tot je moeder werd)

“Soms sluit ik mezelf op op het toilet en huil ik op de grond”, vertelt Kim aan het programma 60 Minutes. Wekelijks verschonen Kim, haar man en een dozijn vrijwilligers meer dan 350 luiers en ieder kind wordt dagelijks acht keer gevoed. Daar gaat heel wat tijd in zitten. Een uitputtingsslag. “Maar het is het allemaal waard, we zijn nooit gelukkiger geweest. Niemand dacht dat ik het zou aankunnen, maar het is me gelukt. Dit is de eerste keer dat ik echt trots ben op mezelf.”

vijfling

Kim was al moeder van twee jonge dochters (2 en 4 jaar) met haar echtgenoot én een negenjarige zoon uit een vorig huwelijk. Via de natuurlijke weg werd ze zwanger van een vijfling. Met hulp van vrijwilligers die meehelpen met de verzorging, maar ook met een actie om geld in te zamelen voor dit gezin komen ze de eerste maanden door.

Haar zwangerschaps stond in het teken van pijn, onzekerheid, misselijkheid, eten (6000 calorieën per dag!) en heel vaak naar het toilet gaan. “De huid op mijn buik stond extreem strak en dat deed veel pijn. Ik slikte voortdurend pijnstillers en smeerde met crème om de uitgerekte huid wat soepeler te maken, maar dat was zinloos. Mijn man masseerde mijn buik dagelijks. Dat je lichaam dit kan bereiken is bijzonder, drukte hij me voortdurend op het hart. En dat ik onder de zwangerschapsstrepen zit vindt hij niet erg. Het zijn volgens hem juist mooie herinneringen.”

Vorige week had de vijfling hun eerste fotoshoot. Drie auto’s waren er nodig om de kinderen veilig te vervoeren. En op de plaatjes ziet zo’n vijfling er heel schattig uit..

vijfling
vijfling

Bron: AD, 60 Minutes, Kim Tucci

Lees ook: 40 dingen waar moeders blij van worden