Eerlijk zullen we alles delen? Deze moeder legt haar zoon uit waarom dit niet altijd hoeft

Eerlijk zullen we alles delen? Deze moeder legt haar zoon uit waarom dit niet altijd hoeft
Samen spelen, samen delen. Wie is er niet met deze boodschap opgegroeid? Toch besloot Alanya Kolberg haar zoon Carson te leren dat delen niet altijd noodzakelijk is. Haar bericht, dat ze 19 april op Facebook plaatste, gaat inmiddels het hele internet rond. 

In haar post vertelt de moeder hoe haar zoontje in het park door een groepje jongens werd aangesproken, omdat hij zijn speelgoed met hen zou moeten delen. Carson, die zich behoorlijk overweldigd voelde door de vraag van de jongens, keek naar zijn moeder. Zij zei: “Je mag nee zeggen, Carson. Zeg maar gewoon nee. Je hoeft verder niks anders te zeggen.”

Toen Carson inderdaad nee zei, gingen de jongens te keer over dat hij niet wilde delen. Een onterechte reactie, wat zijn moeder betreft. “Hij hoeft niet met jullie te delen. Hij zei nee. Als hij wil delen, zal hij dit doen.”

Haar reactie leverde haar vuile blikken van andere ouders op. Toch staat Alanya nog altijd achter haar woorden. In haar bericht zegt ze: “Als ik, een volwassene, het park in zou lopen terwijl ik een broodje aan het eten ben, moet ik mijn broodje dan ook delen met vreemden in het park? Nee!”

“Het doel is om onze kinderen te leren hoe ze moeten functioneren als volwassenen. Waar ik een aantal volwassenen ken die duidelijk nooit geleerd hebben om te delen als kinderen, ken ik veel meer mensen die niet weten hoe ze ‘nee’ moeten zeggen tegen anderen, of hoe ze grenzen moeten stellen, hoe ze voor zichzelf op moeten komen. Eén van die mensen ben ik zelf,” gaat ze verder.

Carson was bovendien wel van plan zijn speelgoed te delen. “Hij nam het speelgoed mee om te delen met de dochter van mijn vriendin, die we zouden treffen in het park. Hij wilde ze alleen niet delen met de jongens, omdat hij haar graag met het speelgoed wilde verrassen.” 

Wat vind jij: moeten kinderen altijd delen? Of is het inderdaad goed om ze mee te geven dat ze ook wel eens ‘nee’ mogen zeggen? Laat het ons weten in een reactie op Facebook.

Lees het volledige bericht hier:

Lees ook: Waarom ik soms moeite heb met de speeldates van mijn dochter.

(Bron: Facebook via Bored Panda)

Geschreven door
More from Lisa

Te lekker: Sinterklaastaart met speculaas en kruidnoten

Het slechte weer van de laatste dagen is natuurlijk een goed excuus...
Lees verder