Waarom een baby een eitje is vergeleken met een peuter

Tuurlijk, die eerste weken van je kindje zijn pittig, maar een baby is een eitje in vergelijking tot een gillende, krijsende peuter. Aldus Femke. Zie hier: De Verschillen!

1. Slaap
Baby’s…kun je neerleggen en die slapen 22 uur per dag.
Peuters…willen de helft van de tijd niet slapen, smijten hun knuffels uit het bed en janken dat ze hun knuffels kwijt zijn, klimmen eruit en ondertussen hebben ze rode wangen van de slaap.

2. Eten
Baby’s….leg je aan de borst of je stopt er een fles in.
Peuters…leren net te eten, smeren en gooien met broccoli, laten het uit hun mond vallen (omdat ze groenten verachten) en krijsen omdat ze niet vastgezet willen worden in een kinderstoel.

3. Wandelen
Baby’s…leg je in de Bugaboo om een rondje door het park te lopen en als je mazzel hebt vallen ze in slaap.
Peuters…willen niet in de buggy, willen zelf lopen en stoppen bij elk huis om te klepperen met de brievenbus (en als je roept: ‘Max, loop eens door!’ dan gaan ze demonstratief op de grond liggen).

4. Reizen met de auto
Baby’s…til je thuis in de Maxicosi, die Maxicosi zet je rustig in de auto en binnen vijf minuten zijn ze in slaap.
Peuters…willen niet in het autostoeltje, blijven de helft van de weg janken omdat ze er toch in zitten, gooien hun knuffels naar het hoofd van de bestuurder, zodat deze in paniek raakt en bijna een andere auto schampt.

5. Spelen
Baby’s…leg je op een speelkleed of onder een mobiel en ze zijn wel een uurtje rustig.
Peuters…willen dat je SAMEN met hen een duplokasteel bouwt of dat je boekjes voorleest en puzzels maakt (maar o wee als je ze erop wijst dat hun puzzelstukje NIET PAST.)

6. De iPhone
Baby’s…weten nog niet wat een iPhone is, terwijl zij in de box naar zichzelf in spiegeltjes liggen te kijken, kun jij je facebook checken.
Peuters…weten dat je op een iPhone Bumba, Bob de Bouwer en Het Zandkasteel kunt kijken en proberen het ding uit je hand te rukken, zodra ze ‘m zien.

7. Kroelen
Baby’s…kun je naast je neerleggen in het grote bed en ongestoord kusjes geven, terwijl ze voor het eerst gefascineerd naar een filmpje van de Teletubbies op de iPad kijken.
Peuters…hebben geen zin in kusjes, raken geïrriteerd van je adem die over hun wang strijkt en rammen je, net als je ingedommeld bent, met de iPad op je kop.

8. Praten
Baby’s…praten niet, maar als ze huilen is het vaak heel duidelijk: ze hebben honger, gepoept of ze zijn moe. Oh of ze hebben last van krampjes.
Peuters…proberen te praten, maar de helft van de tijd versta je ze niet en dat frustreert ze dan enorm. (‘Out!!!’ ‘Wat zeg je, Max?’ ‘Ouhout’ ‘Auto?’ ‘Neeeheee’ ‘Auw?’ ‘Neeheee’ ‘Ik snap niet wat je bedoelt, schatje!’). Meestal leidt dit tot gejank. Bijna alle frustraties leiden tot gejank.

9. Persoonlijkheid
Baby’s…hebben nog niet echt een persoonlijkheid (ik dacht dat Max een makkelijk kind was, hahaha!).
Peuters…hebben een heel erg sterke persoonlijkheid en die persoonlijkheid zegt werkelijk op alles ‘NEE’.

10. Telefoneren
Baby’s… vinden het irritant als je met iemand aan de telefoon hangt, maar dan laat je ze huilen en loop je een andere kamer in om je gesprek af te maken.
Peuters…achtervolgen je overal en slaan op de deuren als je je opsluit in een kamer en weten die deur open te maken en storten zich dan op je en trekken de telefoon uit je hand.

Grrrrrrr……

LEES OOK: 21 Gelijkenissen tussen een peuter en een dronkelap

Geschreven door
More from Femke Sterken

Een conceptstore voor de kleintjes (beetje overdreven maar wel leuk!)

Onderweg naar het strand móet je echt even stoppen in Bloemendaal. Je...
Lees verder