Waarom je als kersverse moeder nooit met zware boodschappen moet zeulen

04.08.2015 12:23

Elke dag boodschappen doen met twee zeurende kinderen – of als je net bevallen bent met zware tassen zeulen. Dat moet je niet willen. En toch doet Barbara het. Terwijl dat écht niet meer nodig is. Bestel het gewoon online, net als de rest van moederend Nederland!

Met mijn peuter door de supermarkt lopen gaat ongeveer zo.
Ik pak een mandje. Peuter zegt: “Nee ik doen!”
Tegenspreken heeft geen zin, dus peuter sleurt mandje achter zich aan en stoot alle andere aanwezigen in de supermarkt tegen de enkels.
Moeder (ik) ontvangt boze blikken en probeert mandje over te nemen waarop peuter de hele tent bij elkaar gilt.
Waarop moeder peuter iets belachelijks belooft (ijsje, rol koek – iets uit het schap waar we dan in de buurt zijn).
Waarop peuter iets nog anders eist (grote zak snoep/toetjes met smarties/een pak knakworsten).
Wat natuurlijk niet mag, hetgeen nog meer gebrul veroorzaakt, dus wordt halsoverkop de supermarkt verlaten en is moeder wéér van alles vergeten, dus zijn er niet genoeg ingrediënten voor de broodtrommeltjes morgen en is de allesreiniger wéér op, met als gevolg een boos telefoontje van de werkster die morgen komt.
Dan maar weer terug naar de Albert Heijn als straks iedereen slaapt. Zucht.
Winkelen met een peuter...

Je kan gewoon online bestellen…
WAT BEN IK DOM! Want terwijl heel Nederland allang alles online bestelt, loop ik dus elke dag met die peuter (én een laptoptas én een boze jongen van 9 die ook op hoge toon snoep en Donald Duckjes eist) door de plaatselijke Albert Heijn – omdat ik niet vooruit kan plannen.
Had je me moeten zien toen ik hoogzwanger was, met al die zware tassen de trap op klimmen. Maar het ergste was wel toen ik net een baby had en boodschappen moest doen. Alles moest toen naar vier hoog. Dan moest ik kiezen: of de baby in de kinderwagen op straat laten staan, of ‘m in de box leggen en heel snel op en neer rennen. Meestal slapen ze na de boodschappen, dus dan is in de wagen laten liggen de beste keus, maar ja: dat voelt ook weer heel onrustig… dus rende ik alsnog keihard op en neer – alsof ik niet al moe genoeg was van bevallen, niet slapen, borstvoeden.
Wat deed ik mezelf aan?
Dus toen mij gevraagd werd om als blogger het online winkelen van Albert Heijn te testen, sprong ik een gat in de lucht. Eindelijk word ik een normale moeder!

Op zaterdagochtend (dan hebben de kinderen beeldschermtijd, en mag ik dus ook!) ben ik me erin gaan verdiepen. Het registeren was zo gebeurd en toen kon het shoppen beginnen.
Allesreiniger! Ja, doe er maar meteen 4! En Glasex, bleekmiddel, en ovenspul. Nooit meer een boze werkster aan de lijn. Ja, en luiers in de juiste maat, waar mijn man helemaal op flipt, dat ik wéér de verkeerde maat heb gekocht. Hongaarse witte wijn? Nog nooit gezien in de winkel. Doe maar een fles. Flesjes zeep, shampoo en kindertandpasta. Klik, klik, klik.
Nou en toen ik eenmaal uitgeraast was, ontdekte ik dat je online dezelfde routes kan lopen als in de winkel. Van de groente langs het vlees langs het brood en de zuivel. Ook handig. (Opeens realiseerde ik me dat ik de boodschappenlijstjes voor mijn man altijd in de volgorde van de looproute schrijf, hoe ziek is dat?). En ook al kan ik niet plannen – we eten sowieso een keer per week spaghetti bolo, en een keer per week pasta broccoli met zalm. Ik moet ook sowieso elke dag broodtrommels vullen met voorspelbare ingrediënten. En melk, koffie en blikjes bier gaan er bij ons thuis ook in razende vaart doorheen. En de bezorger van ah.nl brengt alles naar boven, zodat alle zware dingen gewoon in je keuken belanden (was ook handig geweest toen ik zo aan het hannesen was met die baby op straat).

Ik koos een tijdslot voor de maandagavond: tussen 18 en 20 uur is er altijd iemand thuis. De rest van het weekend schoot me steeds iets te binnen dat ik was vergeten (de kindertandpasta 0-5 jaar, wc-papier, vaatwasmachine blokjes) en daar heb je dus de app voor, want ik kon tot zondagavond middernacht nog dingen bijbestellen.
Dus toen ik maandag uit mijn werk voor de laatste keer door de Albert Heijn liep om inkopen te doen tijdens de spits om die vervolgens zelf de trap op te tillen (én de peuter én de laptoptas), ging de bel.
Er kwam een man de trap op met drie kratten en een bruine papieren zak (daar zaten de koelkastdingen in). Hij zetten het neer, liet me ter plekke pinnen en weg was hij.
Helemaal verrukt pakte ik mijn nieuwe boodschappen uit en vulde ik mijn voorraadkast. Eindelijk ben ik een normale moeder geworden. Hèhè. Had ik natuurlijk gewoon 9 jaar geleden aan moeten beginnen, meteen toen ik zwanger was, dan had ik al stress in de kraamtijd ook niet gehad.

Voor mij is het nu te laat, maar voor alle zwangeren die dit lezen: ga als-je-blieft niet met tassen zeulen. Laat de bezorger van ah.nl het doen – oké? Dan hoef je later ook niet met die schuimbekkende peuter te sjouwen.

 

Albert Heijn Opperdepop

Mail & Win Kookboek Opperdepop!
Stap 1: Stap 1: Deel dit artikel op Facebook, Pinterest, Instagram of Twitter. Vergeet ons niet te taggen #MetoweNL (me-to-we.nl) en schrijf erbij op welk moment jij je boodschappen liever thuis had laten bezorgen. Of schrijf hier je comment.
Stap 2: Vul een email in met je voor- en achternaam, je e-mailadres én het dagelijks gemak dat de online boodschappen jou biedt /  zou bieden.

Deze winactie loopt af op 31 augustus 2015. Op Social Media zal de winnaar bekendgemaakt worden én de winnaar krijgt persoonlijk bericht..

 

Kookboek Opperdepop!  T.w.v. € 9,99
Ouders met kinderen tot 4 jaar maken een fantastische ontwikkeling door in het voedingspatroon van hun kind. Om het een stuk leuker en makkelijker te maken, is er het Albert Heijn kookboek Opperdepop! Een 300 pagina’s tellend basiskookboek voor alle pappa’s, mamma’s, opa’s en oma’s met daarin ruim 150 heerlijke, gezonde recepten en veel praktische tips. Zo vertelt het boek hoe je meerdere porties kunt invriezen, welke groenten geschikt zijn in welke leeftijdsfase en hoe je eenvoudig kunt variëren.
Het boek is ingedeeld in verschillende leeftijdfases. Van fruithapje tot een kinderpaella en van Bambix met banaan tot een Italiaanse tosti met tomaat, het staat er allemaal in. En ook voor verjaardagen, afscheidsfeestjes en zomerfeesten heeft Opperdepop! leuke ideeën en recepten.

(Lees hier alles over ons advertentiebeleid)