Waarom je koelkast soms net een zelfportret is

15.06.2015 09:00

Puilen jullie diepvrieslades ook altijd uit? Barbara krijgt ze alleen dicht door er tegen te schoppen. Maar nu heeft haar vriendin een nieuwe Bosch koelkast gekocht, zo’n Amerikaanse met van die lekker grote deuren, die nog zuinig is ook, en nu wil ze er ook een. En o ja: JULLIE KUNNEN ER EEN WINNEN!!

Als ik terugdenk aan mijn koelkast van toen ik nog geen kinderen had, moet ik écht even heel hard lachen. Een klein kastje, onder het aanrecht, met daarin: een stuk aangevreten kaas, een pakje boter, drie blikjes Heineken (voor onverwacht bezoek) en een halve fles witte wijn (ik was te weinig thuis om ‘m leeg te drinken). In de vriezer: een ijsblokjesding waar nooit ijs in zat, omdat ik deze nooit bijvulde.
Dat was het.
Moet je nu eens kijken: kilo’s kaas, ham, salami. Minimaal twee pakken margarineachtig spul, allemaal potten met saus, mosterd, sambal, harissa, kappertjes. Plastic bakjes met bolosaus voor een halve week, stukken vlees, gehakt en liters melk.
De vriezer is helemaal overbelast: drie pakken doperwtjes (want ik denk altijd dat ze op zijn, wat nooit zo is), spinazie, broden, perenijsjes, vissticks, en nog meer sauce bolognaise. Ik krijg die laatjes alleen dicht door er hard tegen te schoppen, wat niet echt goed is voor de vorm van het brood. En dan heb ik het nog niet gehad over de tijd dat er naast ingevroren bakjes peutervoedsel ook nog cupjes moedermelk doorheen lagen, toen onze tweede er net was. Dat was helemaal dringen.

Een gezin met drie schoolgaande kinderen
Bij ons past alles dus nog net in de koekast, maar ik kijk altijd met verbazing naar de inhoud van die van een vriendin met drie schoolgaande kinderen. Een keer per week, op vrijdagavond, rijdt haar man naar de supermarkt, en gooit de hele stationwagen vol met boodschappen. Als hij thuiskomt, zit ik lekker met haar aan de wijn, en kijken we hoe hij de koelkast volpropt. Dat is echt monnikenwerk. Elke keer weer lukte het, maar nog maar nét.
Ik veerde dan ook op toen deze vriendin vertelde dat ze een nieuwe koelkast wilde, en wel om twee redenen:
– de boodschappen pasten niet meer in de koelkast én vriezer
– ze had uitgerekend dat een nieuwe energiezuinige koelkast snel terugverdiend was: de oude ging op marktplaats en de nieuwe verbruikte vele malen minder energie.

Een heel brood in de la gepropt
Maar toen begon de zoektocht. Nou is de man van mijn vriendin echt heel grondig, dus ik heb alles kunnen horen over de kwaliteiten waar een koelkast aan kan en moet voldoen. Ten eerste moest hij wel passen op de plek van oude. Dus de afmetingen waren een gegeven. Daarbinnen bleek dus dat een enorme variëteit van inhoud te zijn: sommige koelkasten waren van buiten groot, maar hadden van binnen eigenlijk niet veel ruimte. Dat kwam dan vaak door de ijsblokjesmachine, die natuurlijk ruimte in beslag neemt.

Bosch
Hoe dan ook, zijn keuze viel op de Bosch met twee deuren. Die zou zichzelf het snelst terugverdienen qua energiezuinigheid, er zat geen waterreservoir in maar een aansluiting, wat dus meer ruimte overlaat in het vriesvak, de deuren konden helemaal open en het vriesvak was zo ingedeeld dat je nooit meer tegen de lades hoeft te schoppen als je, zoals ik, drie pakken doperwtjes én een heel brood in één la hebt gepropt.

Gin & tonic met ijs!
Afgelopen vrijdag ging ik weer buurten bij mijn vriendin. De nieuwe koelkast stond er te glimmen, haar man kwam terug van boodschappen doen en vlak voor ze mij het gebruikelijke glas wijn aanbood, bedacht ze zich en zei: “Zullen we een gin & tonic gaan drinken, met ijs en met van die hippe takjes rozemarijn?”
Ze schonk ons een glas in, we leunden achterover en keken toe hoe de koelkast zich liet vullen. Geen mooier uitzicht dan een man die de koelkast vult.
Nu wil ik natuurlijk ook zo’n koelkast, maar dan ook een man met deze kwaliteiten erbij. Of ernaast, want ik heb al een leuke man.

** WIN EEN (GEVULDE!!) BOSCH KOEL-VRIESCOMBINATIE **

PicMonkey Collage

 

Wil jij ook iemand die de koelkast voor je vult? Dat kan! Ga nu naar www.bosch-home.nl/perfectematch en ontdek eerst welke koelkast het beste bij je past. Vervolgens ‘vul’ je deze met jouw boodschappen en dan hoor je rond 31 juli of jij de winnaar bent van de Bosch koelkast!

Deze actie loopt t/m 31 juli 2015.

(Dit bericht is uiteraard gesponsord, maar de inhoud ervan is 100% van mij)