Wanhopige moeder van dochter met kanker roept alle ouders op hun kinderen te vaccineren

Het is regelmatig in het nieuws: over de hele wereld is de vaccinatiegraad aan het dalen. En dat is een groot probleem, want om de immuniteit in stand te houden, moeten er genoeg kinderen gevaccineerd zijn. Anders krijgen ziektes zoals polio of de mazelen vrij spel.

Afgelopen week plaatste de Amerikaanse Nicole een betoog op Twitter over het belang van vaccins, juist voor deze kwetsbare groep kinderen. Haar dochter van 8 werd tijdens het ondergaan van een chemokuur in de winkel blootgesteld aan een kind met de mazelen, wat grote gevolgen had voor haar en de andere kinderen op haar afdeling. Zo moest haar dochter een maand in quarantaine, de behandel- en wachtkamer van de dokter moesten speciaal gereinigd worden en de andere kinderen op haar afdeling liepen het risico ook geïnfecteerd te worden. Allemaal omdat een kindje in de supermarkt de mazelen had.

Want dat is het punt: als iedereen zich laat inenten tegen de mazelen, komt het uiteindelijk niet meer voor. Daarom is de dekkingsgraad voor groepsimmuniteit zo belangrijk. Lees Nicole’s volledige betoog hieronder:

Bron: Scary Mommy

Lees ook: Pleur op met die pokken! – Waarom ik mijn kind extra laat vaccineren

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Handig! Zo leer je je kinderen van jongs af aan met geld omgaan

Voor kinderen van tegenwoordig wordt geld steeds meer een abstract concept. Bijna...
Lees verder