Wat de leidster op het kinderdagverblijf nou echt over jou denkt

18.10.2022 18:00

Brenda heeft drie kinderen op het kinderdagverblijf zitten en vroeg zich af: hoe kijken de leidsters eigenlijk naar ons, het volk der werkende ouders?

De kinderopvang: kort geleden somde ik mijn haal- en brengbelevenissen op. Een feest der herkenning voor veel andere werkende moeders die hun kroost bij een kinderdagverblijf onderbrengen. Maar de pedagogisch medewerkers hebben op hun beurt óók zo hun zuchtmomentjes. Dankzij ons wel te verstaan. Wil je punten scoren bij de leidsters (en dat wil je want zij zorgen voor jouw kind), doe dit dan nooit meer:

1. Overdracht

Een overdracht zo lang als de troonrede houden bij het brengen van je dreumes. Je hebt ook zoveel te vertellen sinds je hem hier ophaalde gisteravond!

2. Huildrama

Zo lang afscheid nemen of blijven zwaaien dat er een ongeëvenaard huildrama ontstaat. Terwijl jij ondertussen al lekker comfortabel in de auto naar je werk zit.

3. Vergeten

Vergeten te vertellen dat je kind een knalroze lippenbalsem heeft verorberd en zijn poep er dus wat zorgwekkend uit kan zien vandaag.

4. Volle luier

Je baby met een kakelvers-volle luier afgeven en de leidster, die het eerste uur alleen staat, iets te vrolijk een héle fijne dag wensen.

5. Geen naam

Geen naam zetten op je zakje gekolfde moedermelk. Hoewel: de gevolgen hiervan zijn vooral heel vervelend voor jou. Straks spuugt je kleintje ineens de melk van de moeder van Lotte over je heen (want die had ook per ongeluk geen naam op het zakje gezet).

6. Verrassing!

Je peuter spontaan twee uur eerder ophalen, want je had een computerstoring op het werk en mocht eerder naar huis. Tadaa, verrassing! Vragen om een driftbui natuurlijk, want ze zouden nog koekjes gaan bakken en naar de speeltuin om de hoek en vriendje Frank gaat ook nog lang niet naar huis. Dus.

7. Reservekleding

Vergeten reservekleding mee te geven.

8. Oude kloffies

En vervolgens de verwassen oude kloffies van het kinderdagverblijf steeds thuis laten liggen. Er komt een keer een dag dat ze op de groep geen voorraad meer hebben en er dus een kindje bloot moet na een ongelukje…

9. Eigen speelgoed

Eigen speelgoed meegeven. Scenario 1: dat raakt hij kwijt. Scenario 2: iemand anders pakt het af. Scenario 3: iemand anders pakt het af en raakt het kwijt. Conclusie: leidster onnodig druk en je kind zit aan het eind van de dag op het randje van een burn out.

10. Gevaarlijk

Gevaarlijk spul uitdelen bij een verjaardag. En dan hebben we het niet over pepperspray of stroomstootwapens, maar over Hele Druiven bijvoorbeeld.

11. Te laat komen

Veel later komen dan anders, zonder even te bellen. Jouw Henkie kan nog geen klokkijken, maar heeft het echt wel door als hij ineens de laatste der Mohikanen is.

12. Bedankje

Chocolade of douchegel geven als cadeautje bij het overgaan naar een volgende groep of de basisschool. Echt, het idee is superlief. Maar de gemiddelde pedagogisch medewerkster heeft daar inmiddels zo’n voorraad van, dat ze een jaar lang dagelijks een schuimparty kan houden in haar eigen douchecabine (knauwend op een reep Tony’s).

Lees ook: Nou ja!? Kinderdagverblijf waxt ongevraagd de wenkbrauwen van peuters