HET KINDERKERSTDINER 2014: VROLIJK EN VEGA!

22.12.2014 18:00

De kerst komt er aan. Een tijd die bol staat van leuke rituelen voor het gezin, maar ook de nodige stress kan brengen in de voorbereidingen op het kerstdiner. Want elk jaar rijst weer dezelfde vraag: wat gaan we eten? Bij Veggie Kidz zijn we de afgelopen dagen druk in de weer geweest om een feestelijk VEGETARISCH KERSTMENU samen te stellen speciaal voor kinderen.

Sinds de komst van de kinderen in ons ouderlijk gezin, is er nieuw thema ontstaan rondom het kerstdiner. Eten we met of zonder kinderen? Dat wil zeggen, eten de kinderen eerst en daarna de ouders? Of iedereen tegelijk? De eerste optie won het de afgelopen jaren. De kinderen eten eerder, en de volwassenen beginnen met het Grote Kerstdiner als de kleintjes liggen te slapen.

Of je nu met of zonder kinderen eet, vaak maak je toch iets anders voor de kinderen. Iets minder culinair, zodat je zeker weet dat ze met een goed gevulde buik naar bed gaan. Daarom heeft VeggieKidz afgelopen week hard gewerkt aan het vegetarische kerstmenu voor het kinderkerstdiner. Een lekker, makkelijk en vegetarisch diner waarvan we hopen dat het je stress-level over ‘wat gaan we eten?’ helpt te verlagen. Eén ding weten we zeker, hier zullen ze van smullen.

DE KERSTTAFEL

_N1C7138

Allereerst is er natuurlijk het aankleden van de kinderkersttafel. Een mooie aankleding is het halve werk. Wij zijn uitgegaan van de klassieke kerstkleuren rood en groen, maar dan in een eigentijds jasje met fris mintgroen, rood en roze tinten. Een supervrolijke en stijlvolle tafel is het resultaat! Dit alles met dank aan HEMA en Kids Concept Store BLENDER.

AMUSE VAN VROLIJKE PADDENSTOELTJES

_N1C7170

Vlak voor het diner is het altijd hectiek. Kinderen rennen in het rond, jij bent bezig met de laatste voorbereidingen. Het fijne aan deze amuse is dat je hem al de ochtend van tevoren kan voorbereiden, zodat je vlak voor het kerstdiner alleen de garnering hoeft te doen. Dus eenmaal de kinderen aan tafel, dan kan het diner beginnen! Wij kiezen voor gezonde en vooral vrolijke kerstpaddenstoeltjes. In plaats van een normaal eitje en tomaat, kun je er ook voor kiezen een kwarteleitje met een cherrytomaat te serveren. Dan is de kans groter dat de overige 3 gangen er ook nog met gemak ingaan.

VOORGERECHT MET GOOD OLD TOMATENSOEP

_N1C7227

Kerst is geen avond van de experimenten of exotische uitprobeersels. Want ook al is je eigen kind misschien een fantastische eter, er zijn misschien neefjes en nichtjes bij die van tafel rennen als ze een stukje groen zien. Je doel van het kerstdiner is dan ook: goed etende kinderen die met een gevulde buik onder de wol gaan. Daarom kiezen wij als voorgerecht de good old classic tomatensoep. Dit lusten bijna alle kinderen!

HOOFDGERECHT VAN GEMARINEERDE GROENTESPIESJES

_N1C7374

De decembermaand kan ook wel de suikermaand worden genoemd. Want net nadat al dat snoepgoed van Sinterklaas door die kinderdarmpjes is verwerkt komt kerst er alweer aan. Kerststollen, kransjes in de boom, de eindeloze borrelhapjes en dan ook nog oliebollen. Daarom houden we het hoofdgerecht van het kerstdiner gewoon gezond én lekker. Deze gezellige gemarineerde groentespiesjes hebben alle kleuren van de regenboog. Om het zo kindvriendelijk mogelijk te maken hebben we gekozen voor groenten met zachtzoete smaken, zoals pastinaak, wortel en pompoen. En voor de finishing Christmas-touch een zoetzure cranberry!

HET TOETJE: KERSTMANNENVLA MET CRANBERRY COMPOTE

_N1C7403

Sttttt…. niet doorvertellen. Dit is het favoriete toetje van de kerstman. Vlak voordat hij met zijn arrenslee en rendieren de gure, donkere nachten in stapt, verwent hij zichzelf met deze (zoals hij het zelf zegt) kerstmannenvla! Een heerlijk fris toetje, zo lekker dat je het er warm van krijgt. Gemaakt van Griekse yoghurt, rood fruit en koekjeskruim. De ideale afsluiter van een geweldig kerstdiner.

MERRY CHRISTMAS!!

Teksten: Cleome van den Berg
Styling: Cleome van den Berg en Eef Ouwehand
Fotografie & foodstyling: Eef Ouwehand
Assistent Fotografie & foodstyling: Thamar Weerts