11 Dingen die je nog niet wist over de piemel

penis feitjes
Hadden we gewoon eens zin in. In een stuk over de piemel. Of penis, jongeheer, Willie of hoe je het mannelijke geslachtsdeel ook wilt noemen. Want wist jij bijvoorbeeld al dat een erectie reuze nuttig is of dat de schoenmaat dus helemaal niks zegt over de grootte van de jongeheer? 11 Weetjes over de piemel op een rijtje;

1. De gemiddelde piemel is 8 centimeter in slappe toestand en 13 centimeter als hij opgewonden is. De Nederlandse man heeft een gemiddelde lengte van 15,9 centimeter (stijf). Ecuadorianen spannen de kroon, met ruim 17,5 centimeter. De Zuid-Koreanen sluiten de lijst met 9,6 centimeter.

Lees ook: Je piemel valt er echt niet af en nog meer dingen die jongetjes moeten weten.

2. De grootste penis ooit gemeten was 34 centimeter.

3. Van roken wordt een piemel kleiner. Want, door roken verkalken je aderen. Dus ook die in de penis. Hierdoor stroomt het bloed niet meer goed door en kan hij zelfs een centimeter krimpen.

4. Een penis kan overigens ook tijdelijk krimpen door kou of door stress. En teveel stress kan zelf leiden tot erectieproblemen of een laag libido.

5. Het is een fabeltje dat de schoenmaat iets zegt over de grootte van een piemel. En een grote neus, een grote jongeheer dan? Ook niet waar.

6. Gemiddeld krijgen mannen zo’n 11 erecties per dag, waarvan 9 tijdens slaap, en vooral tijdens de diepste slaap, de REM-slaap. Dit gebeurt overigens geheel onbewust. Net als een ochtenderectie bijvoorbeeld, die ontstaat meestal ook niet vrijwillig. Het autonome zenuwstelsel is hier verantwoordelijk voor, en hier heb je geen controle over (net zo min als over je bloeddruk of je hartslag).

7. Dus ook in de buik van hun mama krijgen kleine jongetjes een stijf piemeltje.

8. Een penis kan breken (ondanks dat er geen botten in zitten).
Bij een penisbreuk breekt het membraan rond de zwellichamen. Het komt niet heel veel voor, maar toch.. Een klein beetje voorzichtigheid kan geen kwaad, want het schijnt behoorlijk pijnlijk te zijn.

9. Wist je dat 30% van alle mannen boven de 15 jaar wereldwijd besneden zijn?
Een besnijdenis kan een medische reden hebben of een hygiënische. Zoals bij Joodse of Islamitische mannen het geval is.

10. Ananas doet wonderen voor de smaak van zijn sperma. Veel roken en koffie drinken is trouwens niet echt bevorderlijk voor een lekkere smaak van het goedje.

11. Gemiddeld komt een man al na 2,5 minuut klaar. Het klaarkomen zelf duurt maar 6 seconden (en bij een vrouw gemiddeld 22).

Lees ook:  Alles wat je nog niet wist over je borsten.

Geschreven door
More from Philippine Dankelman

Wat te doen bij hitte (behalve heel veel ijsjes eten)

Hoewel de zomer in Nederland dit jaar nogal onvoorspelbaar is, lijken er...
Lees verder