Wauw! Een pretparkje voor een regenachtige zomerdag…

Plaswijckpark, Het huis in de heuvel
Een dagje pretpark is niet Barbara’s favoriete uitje. Maar in het Plaswijckpark in Rotterdam komt ze graag.  Alleen is de koffie ook daar weer niet te zuipen.

Lees ook: 4x Vier de zomer in Rotterdam

Acteur Jacob Derwig zei ooit in een interview over De Efteling dat hij nog nooit zoveel lelijke mensen bij elkaar had gezien als daar.
Daar moest ik natuurlijk vreselijk om lachen, want het is waar: op dat soort plekken lijkt er nooit iemand rond te lopen die denkt: weet je wat? Laat ik eens iets aan mijn uiterlijk doen (afvallen, een beetje makeup, de kapper).
Het Plaswijckpark lijkt zelfs op die regel een prettige uitzondering.

Plaswijckpark

Op de bedden springen
We waren er op een regenachtige zaterdag, dus dit is een toptip voor als het deze zomer regent, maar de drukte viel erg mee. Zowel Felix (7) als Morris (2) gingen helemaal los zodra we binnen kwamen. Een lol dat ze hadden!
De binnenspeeltuin heet Het huis in de heuvel, en ligt vlakbij de ingang van het park, haast verstopt onder een dak van gras. Ze hebben er een grappig verhaaltje omheen verzonnen, van het huis van opa en oma waar alles mag, maar ik geloof niet dat de kinderen daar iets van meekregen. De trampoline moet eigenlijk een bed voorstellen waar je dus op mag springen, maar oogt als een trampoline, en inderdaad: wel een heel leuke, met allemaal kleurtjes en behang erachter. Er is een badkamer, met twee gigantische badkuipen van waaruit je elkaar kunt beschieten met zachte balletjes die uit flessen wasmiddel lijken te komen. Er is een klok waar je in kunt klimmen, en een rommelzolder met speelgoed.

Het huis in de heuvel, plaswijckparkplaswijckpark, het huis in de heuvel

Je kunt er klimmen, glijden, hangen en rollenbollen. Voor de kleintjes zijn er ruimtes met reuzen legoblokken, een klassieke ballenbak (blijft een hit) en een softplay stukje, met kussens die het uiterlijk hebben van snoep, maar die je ook als glijbaan en stoeikussen kunt gebruiken. Erop, eraf, erop, eraf, erop, eraf – dat werk. Morris was er uren zoet mee.

Niet voor volwassenen
Na een paar uur binnen spelen wilde ik wel naar buiten, waar ik tegen Felix heb geskelterd op een verkeerspleintje (dat bleek niet de bedoeling: volwassenen op de skelters, maar ik kan het je aanraden), we hebben dubbel gelegen op de lange latten waar je samen op moet proberen te lopen, Morris deed twee rondjes hobbelpaard in het carrousel, terwijl Felix zich met een hoge kabelbaan over een plas water liet glijden. En bij het lopen naar de uitgang kwamen we ook nog in een schattig kabouterdorp terecht, met kabouters die allemaal dingen tegen je roepen. Spannend!

Beetje flauw dat er een gigantische laan rechtdoor naar de openbare weg leidt, maar dat je dus écht bij vertrek rechtsaf door de winkel naar buiten moet. Gelukkig was daar een grabbelton voor 2 euro, dus het IK-WIL-IETS-KOPEN-drama was daarmee snel afgekocht.

Voornemen: terugkomen als het mooi weer is, want er zijn bootjes en zwembaden en nog veel meer buitenattracties.

Plus
• De sfeer in het park is meteen leuk.
• Dat je zowel buiten als binnen vermaak hebt, is vrij uitzonderlijk.

Min
• Hm. Behalve dat de koffie niet te zuipen was? Best veel.
• Het hele restaurant deed een soort van z’n best, wist met leuke tafels en versiering en een fruit-aquarium-speelding een sfeer neer te zetten, maar het blijft een kille kantine.
• Dat geldt eigenlijk ook voor het eten. Er was zowaar een salade, maar die zat wel in allemaal plastic verpakkingen, alsof het door de versafdeling van Albert Heijn gemaakt was (hoe moeilijk is het als er toch personeel is, om even wat vers bij elkaar te gooien?). De patat was slap, maar er was wél groentefriet.
• Overal lagen grote en kleine zakken onvervalst vieze snoep.

Plaswijckpark
Ringdijk 20
3053 KS Rotterdam, klik hier voor de route.
Telefoon: (010) 418 18 36.

www.plaswijckpark.nl

Lees ook: De lekkerste ijsjes voor deze warme zomer, en nog verantwoord ook

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Dingen die ik mis sinds ik moeder ben

Natuurlijk, Barbara is dolblij met haar kinderen. Maar wacht eens even… Dat...
Lees verder