We wisten het! Bert en Ernie zijn een stelletje

18.09.2018 10:52

Mark Saltzman, die sinds 1984 schrijft voor het kinderprogramma Sesamstraat, heeft in een interview bevestigd wat wij allang vermoedden. Bert en Ernie zijn een stel. 

In een interview met blog Queerty zei Saltzman: ‘Zonder er een diepere bedoeling bij te hebben, maakte ik van Bert en Ernie een koppel toen ik hun scènes schreef. Ik wist geen andere manier om ze neer te zetten.’ Het was niet per se Saltzmans bedoeling Bert en Ernie expliciet als homoseksueel stel neer te zetten, maar in zijn achterhoofd was hun relatie een gegeven.

Voor de dynamiek tussen Bert en Ernie liet Saltzman zich zogezegd inspireren door zijn eigen relatie met zijn inmiddels overleden partner Arnie. Binnen hun vriendenkring werden zij ook Bert en Ernie genoemd, naar de bekende karakters. Saltzman: ‘Ik was Ernie, ik maakte altijd de grappen. Ik was al samen met Arnie voordat ik bij Sesamstraat ging werken, dus het was voor mij niet meer dan logisch om Bert en Ernie neer te zetten als liefdevol stel. Bert heeft dezelfde karakteristieken als mijn partner Arnie. Maar ik heb nooit tegen de hoofdschrijvers gezegd: “ik ben nu een sketch aan het schrijven die over mij en mijn partner gaat.” Het is er meer zo ingeslopen.’

Nou, wij zijn eerlijk gezegd helemaal niet zo verbaasd. En voor wie zich toch zorgen maakt, Bert en Ernie slapen in ieder geval heel kuis allebei in een eigen bedje…

Lees ook: Autisme in Sesamstraat: muppet Julia versterkt de leukste straat in kinderland