Weekend! Hamburgerparty zonder vlees!

pompoenburger
Barbara eet geen vlees, en de kinderen alleen maar. Tijd dat ze eens solidair worden met hun moeder. Dus vanavond eten we pompoenburger met zoete aardappel en yoghurtdip!
 
Ik ga gewoon kijken of ze erin stinken: pompoenburger met zoete aardappel en yoghurtdip. Het recept komt uit Easy Peasy, een splinternieuw kookboek waar ik denk ik helemaal verslaafd aan ga raken. Het is een soort Ottolenghi maar dan met dingen die kinderen ook zullen eten. En de makers zien er uit als van die superperfecte moeders, dus ik zal ze maar niet vertellen wat we hier normaal eten, maar een beetje gezonder eten zou wel leuk zijn.
Dit moet toch haast wel lukken, zou je denken.
(Ik heb er wel een highbrow- en een lowbrowversie van gemaakt, lowbrow tussen haakjes.)
Voor 4 burgers heb je nodig
een halve flespompoen, geschild en in kleine stukken gesneden
1 grote zoete aardappel, geschild en in kleine stukken gesneden
eetlepel olijfolie
1 blik kikkererwten (moet bio van die supermoeders, maar mij kan het niet schelen hoor!)
1 bakje biobroodkruim of quinoavlokken (hier moest ik erg om lachen, paneermeel kan ook!)
2 theelepels kurkuma (als je dat niet kunt vinden doe dan een beetje paprikapoeder)
1 teentje knoflook
beetje citroensap
super fijngesneden koriander (laat maar weg, lusten ze toch niet)
zout en peper
Burger
Verwarm de oven op 180 graden.
Doe de kikkererwten, de pompoen en zoete aardappelblokjes in een ovenschaal en meng ze met olie, knoflook en kruiden.
Rooster het 20 minuten en laat even afkoelen. (Moet Morris wel een keer van de over afblijven, hij zet ‘m altijd op 0 graden…)
Gooi het met de rest van de ingrediënten in een kom en kneed het met je handen.
Zet een uur weg in de koelkast (of bak ze gewoon meteen, worden ze iets minder mooi).
Maak de koekjes en haal deze door de, ahem, paneermeel.
Bak in een verhitte pan.
Yoghurtkruidendip

Dat recept heb ik helemaal aangepast, want het origineel met geitenkaar en artisjok lusten die van mij nooit.
3 eetlepels Griekse yoghurt
een geraspte kwart komkommer
een theelepeltje mosterd
Door elkaar mengen, klaar.
Je kan ze serveren in een broodje, maar het kan ook van niet. Geef er wat rauwkost bij. En een gehaktbal, hahaha!
Ik laat jullie morgen weten of ze erin zijn getrapt!
En hier de uitslag.
Morris (2) zei ‘heet!’ (peutertaal voor vies) en Felix (7) zei…. ‘Hm. Lekker en niet lekker’. Hij at er toch de helft van op. dat vind ik vooruitgang. Daarna hebben ze een rookworst gedeeld. Maar ik en mijn bezoek hebben gesmuld!
Gaan we vaker doen dus, maar dan wel met een soepje erbij.
.

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Spitsuurkoken: een snelle pasta met verse tomaat!

Barbara heeft een pastarecept dat gemaakt is van verse producten en toch...
Lees verder