Weer eens wat anders dan pasta Bolo en minstens net zo lekker!

26.11.2015 04:55
room pasta kindvriendelijk

Pasta kan echt áltijd, maar soms zijn we gewoon even helemaal klaar met die bolognaisesaus. Nu hebben wij het perfecte alternatief, waarvan je gegarandeerd meer wilt opscheppen en je je even in een restaurant in Italië waant. En ja, zelfs je peuter zal het bord schoonlikken. En weet je wat helemaal lekker is? Voordat je door hebt dat je staat te koken is deze pasta al klaar! Nouja..soort van dan…

Wat heb je nodig:
2 flesjes kookroom
stuk Grana Padano
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook
zakje baby spinazie
champignons
truffel pesto (vaak aangegeven als Pesto tartufo)
cherrytomaten
400 gram linguine, penne of spaghetti

Optioneel: garnalen of kipfilet!

Aan de slag:
1. 
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking en snij ondertussen de champignons in plakjes, de cherrytomaten doormidden en de spinazie wat fijner.
2. Indien je kipfilet gebruikt, snij deze dan ook vast klein.
3. Bak de ui samen met de geperste knoflook in een pan, tot de ui glazig wordt. Voeg, als je garnalen of kipfilet gebruikt, nu het vlees of de vis toe en de champignons
4. Voeg vervolgens de kookroom toe. Voorkom dat de room gaat schiften door af en toe te blijven roeren.
5. Rasp nu boven de pan een flink stuk Grana Pardano fijn. Je voelt zelf het beste aan wat genoeg is qua smaak. Voor twee personen gebruik ik ongeveer 2/4 van het stuk.
6. Voeg nu twee eetlepels pesto toe en vervolgens de overige groenten. Eventjes roeren, en klaar! De cherrytomaten kun je eventueel ook ter garnering gebruiken, in plaats van mee roeren in de saus.

Hieronder Ilana’s creatie!
pasta room pesto

Ook héél lekker: Deze gezonde quesadilla’s staan binnen no-time op tafel