WNF-Rangerclub: een goed doel dat ook nog leuke dingen organiseert!

06.10.2014 17:25

ADVERTORIAL (VOOR HET GOEDE DOEL!) – Kinderen zijn helemaal gek van grote dieren. ‘Leeuw’, ’tijger’ en ‘olifant’ zijn vaak de eerste woorden die ze leren. Als ze groter worden is het ook een van de eerste maatschappelijke problemen waarvoor kinderen zich interesseren: bedreigde diersoorten. Daarom is het heel tof om ze via de WNF Rangerclub kennis te laten maken met die natuur. En ze organiseren nog allemaal leuke dingen ook!

De eerste woorden die kinderen leren na appel en papa en mama zijn: leeuw, tijger, aap, neushoorn, giraf. Best wel raar, want het zijn niet bepaald dingen die ze in hun leven tegenkomen. Dat je met ze over straat loopt en even een nijlpaard of een zebra aanwijst. Toch leren ze die woorden eerst, en dan pas lantarenpaal en zebrapad.

Het komt natuurlijk door de boekjes, en de puzzels en de filmpjes waar altijd die wilde dieren in voorkomen. De kleintjes lezen in Barbarapappa dat de aarde vervuilt en zien hoe de familie Barbapappa een soort ark van Noach bouwt om de diersoorten naar een andere planeet te verschepen. Pas als de mensen de planeet weer hebben schoongemaakt, sturen de Barbapappa’s de dieren weer terug naar de aarde. Bijna alle kinderboekjes die gaan over exotische diersoorten.

Als de kinderen groter worden, komen ze ook in aanraking met uitstervende en bedreigde diersoorten. In Happy Feet gaat het nog over de natuur: het leven van pinguins op de Zuidpool. In Ice Age zijn het de mammoets die nog in harmonie met de mens leven. Maar in Madagaskar ontsnappen de dieren uit de New Yorkse Zoo om te proberen weer in het wild te gaan leven, wat natuurlijk jammerlijk mislukt.

Leeuw eet reiger
De laatste keer dat wij in een dierentuin waren, keken we net toe hoe een brutale apensoort op een rugzak was gesprongen en een rolletje Mentos van een bezoeker jatte. We lagen helemaal in een deuk, toen we opeens de leeuwen keihard hoorden brullen. Iedereen rende naar de leeuwenkooi om te kijken wat er aan de hand was.

Daar stond hij, de mannetjesleeuw die net een reiger had weten te vangen. Hij brulde en brulde, alsof de hele dierentuin moest komen kijken – zo trots was hij. Ik wilde de kinderen nog weghalen bij dit bloederige tafereel, maar ze gaven geen krimp. Kinderen begrijpen de natuur gewoon.

Het is dan ook een van de eerste maatschappelijke problemen waarvoor kinderen zich interesseren: bedreigde diersoorten. Als ik aan Felix (8) vraag wat hij weet van dieren die hij ziet in de dierentuin, zegt hij als eerste: “Er zijn nog maar 60 Afrikaanse neushoorns!”

Superleuke natuurclub

WNF logo
Kinderen zijn nu eenmaal gek op exotische dieren. Daarom vind ik het heel tof dat WNF de Rangerclub heeft opgericht. Op veel plekken waar we komen met de kinderen zien we hun aanwezigheid. En voor 2,50 per maand ben je al lid!

Door je kind lid te maken van de WNF-Rangerclub, de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds voor kinderen van 6 tot 12 jaar, help je mee om de aarde door te geven. Je steunt het werk van het WNF en je kind is lid van de leukste en grootste wilde dierenclub van Nederland.

Je ontvangt 10 keer per jaar het magazine TamTam. Dit clubblad staat vol interessante dierenweetjes, moppen, puzzels, strips en elke keer een mooie poster.

Elke WNF-Ranger ontvangt een eigen Rangerpaspoort en een bonnenboekje met gratis toegang of korting bij dierentuinen en attractieparken. Zo kun je bijvoorbeeld gratis naar Apenheul, GaiaZoo, Omniversum en Naturalis.

Ook is er een eigen website vol diereninfo, speciale spreekbeurt-pakketten voor het basisonderwijs, leuke spelletjes en het laatste clubnieuws.

Er worden activiteiten georganiseerd door het hele land (knutselmiddagen, een natuurgebied bezoeken, maar ook sportieve activiteiten). En ook is er elk jaar een groot evenement voor het hele gezin.

En tijdens de WNF-Rangeractie kunnen kinderen zelf actie voeren voor een bedreigd dier. Zo heeft WNF-Ranger Chiara actie gevoerd voor de neushoorn en na de actie mocht ze zelfs mee naar Zuid-Afrika om te helpen met het verhuizen van neushoorns.

Een lidmaatschap van de WNF-Rangerclub is een mooi cadeau voor de natuur en voor het kind. Erg geschikt om cadeau te geven met Sinterklaas of kerst!

Nu tijdelijk: met een gratis stoere Rangertas. Meld je kind hier aan als nieuwe WNF-Ranger!

Doe het! het is superleuk, supergoedkoop én voor een goed doel! (En de komend winter hoef je je nooit meer af te vragen wat je in het weekend gaat doen.)

4037cb845ec395e4773cf9daf1e436f2

Rangeractie neushoorn: © Rob Doolaard

cacc3bfbe22413790fa1a4e7ac31114a

Tijger: © Martin Harvey / WWF-Canon

a864a00c6538d50cd83f1d009ab845da

Orang-oetan: © WWF-Indonesia/Bambang Bider

b9d1534593b82485184a8742babb3e67

Dolfijn: © Chris Martin Bahr / WWF-Canon

Wat een prachtige dieren! Deze moeten toch gewoon in het wild blijven bestaan, ook als onze kinderen straks volwassen zijn. Door je kind nu lid te maken van de WNF-Rangerclub steun je het natuurbeschermingswerk van het Wereld Natuur Fonds.

Fotocredit Panda: © Susan A. Mainka / WWF-Canon