Wonderbaby: hij mist 80 procent van zijn hersenen, maar werd toch net twee

16.11.2016 10:36

Het is voor elke ouder toch een kleine mijlpaal als je kind weer een jaar ouder wordt, maar voor de ouders van de Amerikaanse Jaxon Buell is het extra bijzonder. Het jongetje werd geboren met een hersenafwijking, waardoor hij 80 procent van zijn brein mist. Tegen alle verwachtingen in werd hij afgelopen maand twee jaar oud.

Jason’s vader, Brandon Buell, vertelde aan Today.com dat de dokters geloven dat zijn brein tijdens het begin van de zwangerschap is gestopt met ontwikkelen. “De dokters vertelden ons in eerste instantie dat hij waarschijnlijk nooit zou horen, zien en praten. Dit kan hij nu allemaal toch.”

Lees ook: Vader deelt foto van zijn dochters laatste wimper na kankerbehandeling

“Wanneer mensen tegen hem praten, draait hij met zijn hoofd. Hij herkent zijn naam, als je Jaxon zegt begint hij te lachen, en hij gebruikt zijn handen steeds meer,” aldus de vader. “Voor andere mensen zijn dat misschien hele kleine dingen die horen bij de ontwikkeling van een kind, maar voor ons zijn het mijlpalen.”

Omdat zijn situatie zo uniek is, is het voor de artsen lastig om hem te helpen en verwachtingen te scheppen voor de toekomst. “Er werd destijds tegen ons gezegd dat hij nooit twee jaar oud zou worden, maar dat is dus wel gebeurd.”

Hoewel het leven van het kleine jongetje niet altijd makkelijk is – zo kan hij niet goed eten en heeft hij last van toevallen – viert het gezin zijn leven elke dag. “Het zijn de kleine dingen zoals een boek voorlezen of knuffelen op de bank, maar voor hem betekent dat de wereld.”

Lees ook: Nee, autisme is geen verrijking! Want een beperking is niet leuk

Bron: Parents.com
Beeld: Facebook