Muhahaha: Youtube blokkeert advertenties op anti-vaccinatie kanalen

Nadat videoplatform Youtube meerdere klachten ontving van adverteerders dat hun advertenties werden vertoond voor en tijdens video’s die tegen vaccineren zijn, besloot het bedrijf advertenties te verwijderen van deze kanalen.

Dit betekent dat videokanalen die tegen vaccinaties zijn niet langer geld kunnen verdienen met advertenties tijdens hun video’s. In een officiële reactie verklaarde Youtube niet langer advertenties toe te staan bij anti-vax video’s, omdat deze video’s ingaan tegen hun reglement waarbij het verboden is geld te verdienen met video’s waarvan de inhoud ‘gevaarlijk of schadelijk’ is. De stappen van Youtube volgden na een onderzoek van Buzzfeed News

Naast het blokkeren van advertenties op anti-vax video’s, heeft Youtube nog meer maatregelen aangekondigd. Zo komt er in video’s die propageren tegen vaccinaties automatisch een informatieblokje, wat doorlinkt naar de Wikipedia pagina voor vaccine hesitancy, waarop wordt uitgelegd dat de weerstand om kinderen te laten vaccineren door het WHO (World Health Organisation) is bestempeld als een van de 10 grootste gezondheidsrisico’s van 2019 wereldwijd.

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

Bron: Buzzfeed

Lees ook: WHO zet vaccinatieweigering in top 10 van grootste gezondheidsbedreigingen

Lees ook
Geschreven door
More from Sanne Mulder

Deze moeder voelde zich onzichtbaar na de bevalling van haar eerste kind

Anastasia Aligiannis had het gevoel dat ze na de geboorte van haar...
Lees verder