Zin in kleur in je huis? Neem een plant (met een bloem)

29.04.2015 07:22
planten in huis

Bloemen in huis. Ja, wij willen wel hoor, maar meestal blijft het bij een bosje tulpen dat na een week nog een week verwelkt op de eettafel staat. Maar wacht! Zo kan het ook!

Jullie weten dat er één moment is in je leven dat je géén behoefte hebt aan bloemen: de kraamtijd. Al die mensen die een bosje bloemen meenemen, alle vazen zijn bezet, je hebt al nergens tijd voor en je hebt je handen al vol aan baby’s, flesjes, borsten, speentjes – moet je ook nog een creatieve oplossing zoeken voor dat gebrek aan vazen. En dat niet alleen. Na een dag of 5 à 8 gaan die bloemen verwelken, en dan is er een moment dat je werkelijk het idee hebt dat je die drie minuten vrije tijd per dag die je hebt bezig met bloemen weggooien en uiteengevallen blaadjes oprapen.
Zucht.

Eerlijk is eerlijk: ik mis het wel, een prachtige bloem op tafel die langzaam gaat bloeien en dan weer van kleur verandert

Ik zal het meteen maar eerlijk zeggen: bij mij is het daarna niet meer goed gekomen. Maar eerlijk is eerlijk: ik mis het wel, een prachtige bloem op tafel die langzaam gaat bloeien en dan weer van kleur verandert om vervolgens te verdorren. Ik vond het dan ook een super experiment dat ik als blogger drie planten opgestuurd kreeg met de post. Ik zal het maar toegeven: ik zag er een beetje tegenop. Maar deze planten bleken bloemen te bevatten, die vier dagen bloeien, dan keurig van hun knop vallen – en dan gewoon wéér gaan bloeien!

Niks stelen afsnijden, in vuilnisbakken proppen en vies bloemenwater. Gewoon twee keer per week gietertje erover, en klaar.

PicMonkey Collage

Ik wist zeker dat ze binnen een week dood zouden gaan, maar dat gebeurde niet. Ze staan nu drie weken en ik kan niet anders zeggen: het is prachtig!
En toen kwam er ook nog een fotografe langs om ze vast te leggen. Wauw. Die wist dus plekjes in mijn huis te vinden waar het opgeruimd was en het er een soort van stylish uit zag. Tot nu toe gingen onze blogs er vooral over dat de huizen van mij en Femke helemaal gesloopt werden door de kinderen, maar nu zie ik opeens licht aan het einde van de horizon!

“Mam! Het is niet waar dat we geen planten in huis hebben…” En hij wees op zijn playmobil schateiland… 

Check deze foto’s (en ja ja ja, het is echt bij mij thuis, jaja!!) en dan snap je waarom ik om ben. Deze bloemen* mogen blijven! En de volgende keer dat ik op (kraam)visite ga, neem ik een plant mee!

En jij kunt een woonplant van de maand winnen, kijk hieronder….

PicMonkey Collage2
Psst: toen de fotografe haar spullen aan het inpakken was, fluisterde mijn oudste zoon: “Mam! Het is niet waar dat we geen planten in huis hebben…” En hij wees op zijn playmobil schateiland… Zie je die varens achter dat monstertje?

L2JKi

 

* het is de Chinese Roos!

We mogen van mooiwatplantendoen.nl 5 planten weggeven! Wil je hieraan meedoen? Mail ons dan op oproep@me-to-we.nl

(Sponsored topic)

Fotografie: BeeldSTEILl, Wendy van Woudenberg