Dit zingende meisje dat twee beenmergtransplantaties onderging is te lief

Dit zingende meisje dat twee beenmergtransplantaties onderging is te lief
De 4-jarige Leah werd gediagnosticeerd met een zeldzame, aangeboren vorm van neutropenie, een ziekte waarbij je een tekort hebt aan een bepaald soort witte bloedcellen (neutrofielen) die belangrijk zijn bij het opruimen van micro-organismen als bacteriën en schimmels. Door de behandeling van haar ziekte is Leah al meer dan een jaar verwijderd van haar familie. 

Ondanks dat ze al een hoop heeft meegemaakt, is Leah een vrolijk meisje. Haar moeder Lindsay Chapman-Carroll deelde een filmpje waarin ze meezingt met haar favoriete nummer met de zangeres Mandisa op Facebook. Ze schreef hierbij: “Mijn dochter heeft twee beenmergtransplantaties ondergaan en heeft de laatste 322 dagen verwijderd van haar familie doorgebracht, voornamelijk in het ziekenhuis vanwege complicaties. Toch blijft ze vrolijk, dankzij God en haar liefde voor muziek. Dit nummer, ‘Overcomer’ is een van haar favorieten.”

De video ging volledig viraal. Ook de zangeres reageerde op het bericht. “Ik kreeg een glimlach op mijn gezicht, tranen in mijn ogen en voelde blijdschap in mijn ziel.” Bekijk het lieve filmpje hier:

Lees ook: Hoopgevend: doorbraak in onderzoek naar Leukemie.

(Bron: Huffington Post, beeld: screenshot filmpje)

Lees ook
Geschreven door
More from Lisa

Waarom je deze kerstvakantie naar Het Spoorwegmuseum in Utrecht moet

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is sowieso een plek waar de meeste kinderen héél...
Lees verder